CERE-I!

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci în orice lucru aduceţi cererile voastre la cunoștinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulţumiri.
Filipeni 4:6

Într-o zi friguroasă de iarnă, pe vremea când zăpada era în troiene cât casa, iar copiii mai credeau încă în existența lui Moș Crăciun care le aduce cadouri la sfârșitul anului sub brad, un băiețel cam de vârsta ta s-a apucat de scris o scrisoare. Cui? Ai ghicit. O scrisoare pentru Moș Crăciun. Și-a luat un pix și o foaie și a scris:

Dragă moșule, Eu îmi doresc tare, tare mult să primesc o mașinuță cu telecomandă, o pereche de cizme și niște dulciuri. Te rog, să nu uiți că și frățiorul meu mai mic ar vrea o mașină și niște bomboane. Era să uit, te rog, să-mi aduci și baterii pentru telecomandă, la noi nu prea se găsesc de cumpărat.

Să știi că am fost cuminte anul acesta.

Se uită la scrisoare, la pix, la… „anul acesta”…, apoi tăie cu o linie și scrise „în ultimele trei luni”.

Stătu el, se gândi, își sprijini capul în mâna stângă, după care tăie „în ultimele trei luni” și scrise dedesubt „în ultima săptămână”. Însă, dându-și seama că și ieri fusese neascultător, tăie și ultima formulare, aruncă pixul și spuse:

–  Nu îmi mai trebuie nimic!

Ți s-a întâmplat și ție să vii înaintea lui Dumnezeu cu cererile tale, dar un gând ți-a spus că nu ești suficient de bun pentru a-i cere lui Dumnezeu un anumit lucru?

Provocare: Scrie chiar acum, în agenda ta, o scrisoare lui Dumnezeu cu cele mai îndrăznețe și măsurabile rugăminți. Roagă-te și ascultă care este partea ta pentru a ți se îndeplini.

„Dragă Doamne …”

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor