LASĂ-TE INFLUENȚAT DE CINE TREBUIE!

Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.
Romani 12:21

Moise este din nou pe munte pentru că Dumnezeu îi vorbește și-i dă legi pentru popor. Aron este cu poporul. Vreau să urmărești pe Aron în pasajul următor. Nu uita: Aron, alături de Moise și alți bătrâni ai Israelului s-au înfățișat înaintea Domnului la poalele muntelui. Relatarea o găsim cu câteva capitole înainte de Exodul 32.

„Poporul, văzând că Moise zăbovește să se coboare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron și i-a zis: «Haide, fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră, căci Moise, omul acela care ne-a scos din ţara Egiptului, nu știm ce s-a făcut!» Aaron le-a răspuns: «Scoateţi cerceii de aur din urechile nevestelor, fiilor și fiicelor voastre și aduceţi-i la mine.» Și toţi și-au scos cerceii de aur din urechi și i-au adus lui Aaron. El i-a luat din mâinile lor, a bătut aurul cu dalta și a făcut un viţel turnat. Și ei au zis: «Israele, iată dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului!» Când a văzut Aaron lucrul acesta, a zidit un altar înaintea lui și a strigat: «Mâine va fi o sărbătoare în cinstea Domnului!» A doua zi, s-au sculat dis-de-dimineaţă și au adus arderi-de-tot și jertfe de mulțumire. Poporul a șezut de a mâncat și a băut; apoi s-au sculat să joace” (Exodul 32:1-6).

Ah, ce influență a avut poporul asupra lui Aron. Biblia nu specifică timpul cât au stăruit de Aron să le îndeplinească dorința, iar rezultatul a fost unul foarte dezamăgitor, atât pentru Moise, dar mai ales pentru Dumnezeu.

Cred că ai înțeles. A fi explorator nu e ușor, însă luptă pentru ceea ce știi și pentru ceea ce crezi. Nu te lăsa influențat de lucruri care încalcă principiile sănătății fizice, psihice și spirituale. Vino la poalele muntelui, a Muntelui cel Mare, și lasă-te influențat de Hristos.

Provocare: Roagă un adult din familia ta să te asculte citindu-i devoționalul, iar la final cere-i un sfat. Lasă-te influențat de sfatul primit.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor