RĂMÂI LINIȘTIT ȘI ÎNAINTE, ȘI DUPĂ FURTUNĂ!

Veţi auzi de războaie și vești de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci.
Matei 24:6

„Veţi auzi de războaie și vești de războaie: vedeţi să nu vă înspăimântaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Dar sfârșitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăţie, împotriva altei împărăţii și, pe alocuri, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciume. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor. Atunci vă vor da să fiţi chinuiţi și vă vor omorî; veţi fi urâţi de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci, mulţi vor cădea, se vor vinde unii pe alţii și se vor urî unii pe alţii. Se vor scula mulţi proroci mincinoși și vor înșela pe mulţi. Și, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci” (Matei 24:6-12).

Știi care este cheia acestor șase versete atât de cunoscute? Dacă ai reuși să o înțelegi, ai reuși să descui o poartă în inima ta, care îți va aduce mult bine.

Ți-ai dat seama? Printre atâtea lucruri negative, există și o parte pozitivă. Ești gata să afli? Între o mulțime de acțiuni pline de durere există și una de bucurie. Iat-o: „Să nu vă înspăimântați.” Acesta este secretul: „Nu vă înspăimântați.”

Cum ar fi fost ca sfârșitul anului 2019, dar și în continuare, niciun cetățean român să nu se fi temut de virusul (nu discutăm dacă este, dacă nu este sau ce e cu el) apărut?

Cum ar fi fost ca tu să fii liniștit și, când te-ai fi întâlnit cu cineva care era înspăimântat, căruia îi era teamă, să-i fi putut spune: „Să nu vă înspăimântați”, sau: „Eu am învățat la grupa mea explo sau la școala din ziua de sâmbătă să nu-mi fie teamă de nimic negativ pe acest pământ, să nu-mi fie frică. Să îmi pun credința în Dumnezeu, căci El are totul, dar absolut totul sub control.”

Ce zici? Crezi că e prea târziu? Desigur că nu. Ia astăzi hotărârea să nu te temi de evenimentele rele petrecute în această lume și încurajează-i și pe alții să facă la fel.

Provocare: Găsește cel puțin cinci citate despre pace (pot fi versete biblice). Scrie-le pe niște bilețele (le poți decora cum dorești), apoi mergi și pune-le în cutia poștală a unor vecini. Roagă-L pe Dumnezeu să te inspire cum să faci asta și cui să le dai.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor