LUPTĂ CA SĂ REUȘEȘTI!

Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa veșnică la care ai fost chemat și pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori.
1 Timotei 6:12

Wilma Glodean Rudolph a fost o sprinteră americană, care a devenit campioană olimpică deținătoare de recorduri mondiale în urma succeselor ei la Jocurile Olimpice din 1956 și 1960. Rudolph a concurat la proba de 200 de metri și a câștigat o medalie de bronz la ștafeta 4 × 100 de metri la Jocurile Olimpice de vară din 1956, de la Melbourne, Australia. Ea a câștigat, de asemenea, trei medalii de aur la probele individuale de 100 și 200 de metri și la ștafeta 4 x 100 de metri la Jocurile Olimpice de vară din 1960, de la Roma, Italia. Rudolph a fost apreciată drept cea mai rapidă femeie din lume în anii 1960 și a devenit prima femeie americană care a câștigat trei medalii de aur la un singur Joc Olimpic.

Însă cine a fost copilul Wilma?

S-a născut prematur, cântărind doar două kilograme, și era a douăzecea dintre cei douăzeci și doi de copii din cele două căsătorii ale tatălui ei, Ed. Până la cinci ani a suferit de pneumonie și scarlatină. A avut poliomielită. Și-a revenit din paralizie, dar până la doisprezece ani a purtat orteză pentru piciorul afectat, fiind nevoită să meargă la spital pentru diverse tratamente în repetate rânduri. Grădinița și clasa întâi le-a făcut acasă din cauza problemelor de sănătate. La liceu începe să concureze, urmând să facă facultatea participând la un program de burse care îi plătea facultatea în schimbul a două ore de muncă zilnică.

E frumos să te uiți la partea prosperă a vieții, dar până a ajuns acolo a avut de luptat mult.

Se spune că nu i-a plăcut niciodată să audă pe cineva spunându-i că nu poate merge sau nu poate face anumite lucruri. A luptat mult până și-a recăpătat mersul normal, apoi și mai mult până a reînvățat să alerge la nivel de performanță olimpică.

Cumva și tu, explorator fiind, te confrunți cu anumite situații grele? Nu lăsa pe nimeni să-ți spună că „nu poți”. Nu asculta glasul descurajant al lui Satana, ci ia-L pe Hristos ca ajutor al tău și vei reuși.

Mai sunt aproximativ două săptămâni până la finalul acestui an. Ia hotărârea ca, dacă cumva nu ai atins vreun obiectiv pus pentru anul acesta, să continui să lupți pentru el și anul viitor, și celălalt… până când reușești.

Provocare: Găsește o persoană care să accepte provocarea să faceți împreună mișcare 30 de minute.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor