LASĂ TOT ȘI URMEAZĂ-L!

Ei au scos corăbiile la mal, au lăsat totul și au mers după El.
Luca 5:11

În relatarea biblică „Pescuirea minunată”, îl găsim pe Simon, un simplu pescar, care ajunge să-I împrumute barca lui Isus, apoi ascultă ceea ce a vorbit Isus; se supune poruncii lui Isus de a pescui, iar în final se minunează de mulțimea de pești prinși.

Dar ce frumos că povestea continuă. Știi cum?

Simon, văzându-L pe Isus, își dă seama de nevrednicia lui, de lipsa lui de control, de incapacitatea lui de a trăi fără Hristos și exclamă: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos.”

De fapt, aici trebuie să ajungi și tu – să înțelegi că în tine nu este nimic bun. „Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor”… și doar cu ajutorul lui Isus poți fi cineva pe vecie.

Mi-L imaginez pe Isus aplecându-se cu fața senină și plină de dragoste spre Simon, care era în genunchi în fața Lui, și spunându-i: „Nu te teme, de acum încolo vei fi pescar de oameni.”

Oare nu era Simon destul de priceput ca pescar? Probabil că da. Însă Isus dorea mai mult de la Simon.

Ceea ce Își dorește Isus de la tine acum este ceea ce a făcut Simon atunci: „Au lăsat totul și L-au urmat.”

Drag explorator, în drumețiile tale pe acest pământ, mergi doar după Isus.

Ți-ai amintit că am mai vorbit despre Simon? Era vorba despre aceeași relatare? Ia aminte acum și urmează-L pe Isus.

Provocare: Caută și lasă deoparte orice lucru sau activitate care îți îngreunează umblarea cu Isus.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor