DĂ MAI DEPARTE

Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea și propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” 
Marcu 16:15

Nu îmi mai amintesc în ce situație sau cât de documentată era povestea pe care urmează să ți-o spun, însă vreau să înțelegi ideea din spatele ei.

La un moment dat, medicii ORL-iști s-au confruntat cu o afecțiune la urechea internă. Din păcate, mulți pacienți cu acea afecțiune mureau pentru că nu se descoperise nici cauza și nici tratamentul.

După îndelungi căutări, un oarecare medic, nu era renumit, a reușit să găsească un tratament chirurgical. Când oamenii au aflat, au început să se îmbulzească la el ca să-i opereze și să fie vindece. A ajuns un medic foarte cunoscut, iar partea bună era că modul lui de a opera și tehnica pe care o folosea dădeau rezultate și mulți pacienți erau vindecați – salvați.

Însă a apărut o problemă. După multe reușite cu tratamentul pe care îl descoperise, el însuși s-a îmbolnăvit de aceeași boală. Din păcate, la scurt timp a murit pentru că niciodată nu a vrut să arate nimănui cum și în ce fel opera.

Dacă un coleg te roagă să-i explici cum ai rezolvat o temă, o faci? Dacă sora sau fratele tău îți cere să-i arăți cum ai făcut o treabă a casei să fie mai simplă, îți iei timp să-i spui? Dacă un explorator sau un vecin vine la tine și vede că ai inventat ceva care e de ajutor în viață, îi spui cum ai făcut-o?

Mai mult decât atât, faptul că ai descoperit un Dumnezeu care te iubește și abia așteaptă să te ducă în galaxiile nemărginite și să te bucuri o veșnicie te face să împărtășești această descoperire și cu cei din jurul tău?

Provocare: Stai de vorbă cu un medic și roagă-l să-ți dea un sfat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor