DISCERNE GLASURILE!

Dumnezeu a vorbit în sfinţenia Lui.
Psalmii 108:7 p.p.

Mai sunt cam 20 de zile, și anul 2023 se va încheia. Ce ai învățat în acest an?

Cunoscusem o doamnă doctor extraordinară. După un timp, cu bunăvoința dumneaei, am invitat-o să meargă sâmbăta următoare cu mine la biserica pe care o frecventez. Răspunsul ei a fost foarte cald. Mi-a spus că are în plan să meargă la o rudă, însă dacă nu va merge, mă va anunța și va veni cu mine.

Vineri seara, după ce pacea Sabatului s-a așternut peste mine și s-a terminat cu bine încă o zi, m-am pregătit de somn. M-am rugat punându-mi viața în mâna Lui.

Când m-am ridicat de la rugăciune, un gând mi-a amintit de invitația pe care o făcusem și m-a îndrumat să-i scriu un mesaj doamnei doctor. Așa că m-am dus la telefon, am deschis internetul, am căutat numele în agendă și m-am apucat de scris.

În următoarea secundă, mi-au venit alte gânduri: dar cum să mai scrii așa târziu; cum să deranjezi un doctor cu mesaje; e prea târziu să-i scrii acum, trebuia să-i scrii din timpul zilei. M-am lăsat influențată de gândurile acestea și am șters mesajul. Am închis netul, am pus telefonul la locul lui și m-am pus la somn.

Dimineață m-am apucat de pregătirile de masă și cele necesare pentru biserică. La un moment dat, telefonul sună anunțându-mă că am primit un mesaj… era chiar de la doamna doctor.

Ah, ce bine ar fi fost dacă ascultam de glasul care mi-a vorbit după ce m-am rugat aseară! Cu siguranță, Satana nu a știu ce m-a sfătuit Dumnezeu să fac după ce m-am rugat, însă a văzut și a intuit imediat ce voiam să fac, când a văzut cui și ce scriu.

Dacă încă nu ai comunicat atât de aproape cu Dumnezeu, Isus, Duhul Sfânt încât să Le discerni glasul simplu, nu ezita, începe chiar de azi să înveți.

Provocare: Amintește-ți o situație de ieri. Care a fost glasul lui Dumnezeu și care a fost al lui Satana? Ce ai simțit când L-ai auzit pe Dumnezeu și ce ai simțit când l-ai auzit pe Satana? Decizia pe care ai luat-o te-a făcut să faci bine sau rău?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor