FII CUM EȘTI!

Tu ești cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale, de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie.
Psalmii 45:2

Aveam niște musafiri care veniseră la noi să stea câteva zile. Era sâmbătă dimineața. Cu toții ne-am trezit, am pregătit masa și am mâncat, iar acum ne pregăteam să plecăm la biserică; care mai de care își vedea de ale lui.

La un moment dat, zăresc una dintre doamne care, în fața unei oglinzi, se chinuia, la propriu, să-și îndrepte părul.

Nu mă înțelege greșit, nu consider că e un păcat sau mai știu eu ce faptă incorectă, însă m-am gândit la un lucru: „Atât de mult timp acordăm lucrurilor care sunt de o importanță atât de mică și atât de puțin timp acordăm lucrurilor care sunt cu adevărat importante!”

Știm că „cei care au trăit în zilele lui Noe și Avraam semănau mai mult cu îngerii, ca formă, farmec și tărie. Însă fiecare generație ce urma era tot mai slabă” (Spiritual Gifts 1:69), dar asta nu ne face să lăsăm lucrurile așa cum sunt ele (sau cel mult, să ajutăm acolo unde este o problemă), cum Dumnezeu a îngăduit să ne naștem.

De asemenea, știm că în trecut unele lucruri le-am făcut greșit, iar acum încercăm să le reparăm (cum am întâlnit cândva o domnișoară care mi-a zis: „Să nu te sperii, într-o zi de euforie, m-am dus și mi-am tatuat un fluture, dar să știi că acum strâng bani ca să-l scot”). Dar chiar și așa, asigură-te că faci mai bine, și nu mai rău decât înainte.

Explorează viața, însă oricând cere un sfat celor care au trecut demult de astfel de lucruri… Asta nu te face „neștiutor”, ci „înțelept”, nu te „umilește”, ci te „învață”; iar un adult/bătrân știe asta.

„Cine nu are un bătrân să-și cumpere.”

Provocare: Fii gata de Sabat înainte cu o oră de apusul soarelui sau de a pleca spre biserică. Pune preț pe pregătirile cu adevărat importante – adică inima.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor