DĂ-I ȘI EL VA ÎNMULȚI!

Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz și doi pești, dar ce sunt acestea la atâţia?  
Ioan 6:9

Când a fost pe pământ, Isus a făcut de două ori minunea de a înmulți pâine și pești pentru a ajunge la aproximativ 4.000 de oameni și respectiv 5.000 de oameni.

De când eram mică, de la Școala de Sabat mi-a rămas întipărită în minte o imagine: Un băiețel, cu o traistă mică în partea dreaptă, iar bareta dată peste cap pe umărul stâng; mâinile îi sunt ridicate puțin; pe palme ține pâine și pești; iar fața bucuroasă îi este îndreptată spre Isus. Isus este gata să primească ceea ce aduce băiețelul cu palmele întinse; fața Îi este caldă; iar îmbrăcămintea Îi este curată și lungă, observându-se doar puțin sandalele din picioare. În contrast, mai în spatele celor doi sunt ucenicii și mulțimea cu fețele mirate și parcă șușotind. O imagine extraordinară!

Acum, din câte am căutat și descoperit, dintre toate cele patru evanghelii, doar în Evanghelia după Ioan la capitolul 6, este surprinsă această imagine a băiețelului care își oferă hrana lui Isus.

Până la urmă, nu e neapărat important de unde au venit cele câteva bucățele de pâine sau pește. Astăzi, Isus vrea ca puținul pe care îl ai (timp, talent, resurse) să I-l oferi Lui, iar El, în funcție de necesități, îl va înmulți.

Ce Îi poți oferi astăzi lui Isus?

Provocare: Scrie în agendă (sau desenează dacă te pricepi), descriindu-te așa cum te vezi, explorator „gata oricând”, astăzi înaintea Lui cu ceea ce poți să-I oferi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor