FII UNIC!

Înţelege ce-ţi spun; Domnul îți va da pricepere în toate lucrurile.
2 Timotei 2:7

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre zăpadă.

„Este formată din cristale minuscule de gheață ce se depun în jurul unui fir de praf sau al altei particule ce se află în suspensie în atmosfera terestră. Forma fulgului de nea îmbracă variate structuri hexagonale (cu șase laturi), forma precisă a acestuia depinzând de condiţiile exacte de temperatură existente în timpul formării lui. Datorită infinităţii de condiţii atmosferice existente, fiecare fulg este unic. Câteodată, mai mulți fulgi de zăpadă parţial îngheţaţi se unesc într-un singur fulg, al cărui diametru depășește doar în cazuri excepţionale șapte centimetri.

Grosimea stratului de zăpadă proaspăt depus este măsurat de către meteorologi pentru a determina cantitatea de apă ce s-ar putea forma în cazul în care zăpada s-ar topi; din 25-30 cm de zăpadă rezultă un strat de apă de aproximativ 2,5 cm (bineînţeles că atunci când are loc topirea propriu-zisă o mare parte din această cantitate este absorbită de sol).

Zăpada cade de obicei din norii nimbostratus, dar şi din alte genuri de nori, cum sunt: altostratus, stratocumulus, stratus.”

Drag explorator, indiferent cum va fi această iarnă și cât de mulți fulgi vei vedea, fii unic. Fiecare zi este ca un fulg de nea – unică. Nu lăsa rutina să te copleșească, acționează mereu diferit, potrivit cu planul Lui.

Provocare: Trăiește această zi ca și cum ar fi prima și ultima. Notează în agendă, la sfârșitul zilei, ce lucruri ai descoperit și ce te-a impresionat.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor