CREEAZĂ-ȚI CONTEXTUL POTRIVIT!

Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.
Ioan 14:27

Imaginează-ți că te afli la poalele unui munte, pe o pajiște liniștită, neexplorată. Tu ești așezat pe un scaun confortabil cu privirea spre deschiderea câmpiei nuanțate în verde, care în zare se întrepătrunde cu cerul albastru, parcă lucind ca un cristal. Liniștea verii este valul care stă în văzduh asupra fiecărui firicel de iarbă. Din împrejurimi se aude muzica extraordinară a unor pasări cocoțate în copacii falnici și a unor albine care își mișcă aripile firave zburând printre florile pictate în diverse culori.

Cât despre tine, ai tot ce ți-ai fi dorit: ești sănătos; ai toate cele necesare; dorințele par a se îndeplini una după alta; visurile devin realitate puțin câte puțin; oamenii din jurul tău te apreciază pentru entuziasmul de a explora.

Ah! Ai pace? Cum este sufletul tău într-un astfel de context? Poți crede că mereu poate fi așa?

Isus spune: „Vă dau pacea Mea.” Isus te-a asigurat că tot ce ține de El a făcut deja: ți-a dat pacea. Acum ține de tine dacă o primești sau nu. Tu ești cel care alegi sau nu să-l lași pe Satana să-ți umple cerul cu nori negri, să-ți trimită un roi de albine și să te muște păcatul.

Deși poate fi greu de crezut că într-un astfel de context al societății noastre ai putea să ai pace, te încurajez: Se poate! Privește toate lucrurile, fie negative, fie pozitive, ca fiind îngăduite spre mântuirea ta și „vei avea pace”.

Provocare: Descrie cuiva, în scris sau verbal, peisajul în care ești acum și caută să schimbi ce te face să pierzi pacea în Hristos.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor