BUCURĂ-TE!

Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucuraţi-vă!
Filipeni 4:4

Faptul că am trăit la sat cât timp am fost copil mi-a lăsat în minte o mulțime de amintiri frumoase; ba pe dealuri, ba prin copaci, ba în curte, ba pe la vecini… multe.

Sunt recunoscătoare și mulțumitoare atât părinților, cât și lui Dumnezeu pentru aceste bucurii din viața mea. Astăzi vreau să-ți povestesc despre una dintre ele.

Din fericire pentru copii, în jurul anilor 2000, în Moldova, iernile erau friguroase și cu multă, multă, multă zăpadă. Nu de puține ori, dimineața trebuiau făcute cărări prin zăpadă pentru a putea ieși din casă.

De fiecare dată când ningea, așteptam o vreme pentru a se bătători zăpada ca să ne putem da cu sania. Era un adevărat deliciu; da, datul cu sania, nu înghețatul degetelor sau al nasului.

Seara, în special sâmbăta sau duminica, ne adunam toți exploratorii satului la săniuș. Era o mare bucurie care ținea până când unul câte unul pleca acasă înghețat de frig sau alungat de oamenii care locuiau lângă „pârtia de săniuș”.

Pentru că pârtia era de fapt o stradă cu câteva curbe pe un deal destul de înalt, urcatul pârtiei dura chiar și 20 sau 30 de minute; vorbeam, râdeam, povesteam, dădeam cu bulgări, ne așezam pe săniile trase de alții până ne răsturnau, căci erau grele de tras la deal. Ce să mai, o adevărată bucurie!

Ajunși în deal, începeam să ne bucurăm de coborârea care dura 20-30 de secunde, pe burtă sau așezat, trebuind să conduci sania în speranța că vei ajunge jos tot pe sanie.

Ah, ce amintiri! Sper că ai observat cel mai folosit cuvânt al devoționalului de azi – „bucurie”. Când faci ceva, gândește cum vei privi lucrul acela peste 20 de ani: „Dacă fac acest lucru, cum îmi voi aminti de el peste 20 de ani? Cu bucurie sau cu tristețe? Se merită sau nu să îl fac?” Îmi va aduce și atunci bucurie sau nu?

Provocare: Este Sabat. Ia-ți timp să asculți câteva amintiri ale unor oameni în vârstă din biserica ta și învață să te bucuri de lucrurile frumoase, bune și sănătoase.

P.S. Poți programa pentru după-amiază cu instructorul și întreaga grupă explo o întâlnire cu câțiva oameni în vârstă din biserica ta și să povestiți.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor