UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE!

A treia oară i-a zis Isus: „Simone, fiul lui Iona, Mă iubești?” Petru s-a întristat că-i zisese a treia oară: „Mă iubești?” Și I-a răspuns: „Doamne, Tu toate le știi, știi că Te iubesc.” Isus i-a zis: „Paște oile Mele!”  
Ioan 21:17

Iată-te ajuns la ultima lună din an – decembrie!

Cum a fost anul acesta pentru tine? Închide ochii și răspunde-ți la această întrebare cu cât mai multe lucruri, completând următoarea propoziție: „Mulțumesc, Doamne, că anul acesta am…”

De-a lungul anului, la începutul fiecărei luni, am amintit despre Isus, care a pus câte o întrebare unor persoane pe când era pe pământ, dar și ție, ca să-ți crească credința și să poți fi un exemplu.

Astăzi, Isus te întreabă din nou, așa cum te-a întrebat la început de an: „Mă iubești?” Care a fost răspunsul tău atunci? Care este răspunsul tău acum?

Nu te întrista că Isus te întreabă a doua oară sau de mai multe ori. Așa după cum lui Petru i-a încredințat la fiecare întrebare altă categorie de oameni („Paște mielușeii Mei”, „Paște oițele Mele”, „Paște oile Mele„) spre a le duce Evanghelia, fii și tu cu ochii inimii și ai minții deschiși pentru a desluși care sunt persoanele pe care le-a rânduit Dumnezeu să le arăți dragostea Sa.

Continuă să te rogi zilnic, în mod special la ora 19:00, ca Dumnezeu să-ți mărească iubirea pentru El și să poți molipsi, prin exemplul tău, cât mai multe persoane să facă la fel, iar în cer „mare îți va fi răsplata”.

Provocare: Scrie în agendă răspunsul la întrebarea de astăzi. (Dacă cumva nu ai scris la început de an, răspunde acum, scriind ce ai fi răspuns atunci.) La final, compară răspunsurile. Îl iubești mai mult pe Isus?

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor