VORBEȘTE CU ISUS

Când au venit samaritenii la El, L-au rugat să rămână la ei. Și El a rămas acolo două zile.
Ioan 4:40

Citește în Ioan 4:1-42 despre femeia samariteană, apoi întoarce-te la devoțional.

După cum ai văzut, Isus era singur la fântână. Nu ne putem imagina decât că El știa că va veni acea femeie și, ca să nu fie oprit de ucenici să vorbească cu ea (căci era o înjosire pentru iudei să stea de vorbă cu samaritenii – o corcitură de popor, cu atât mai mult să stai de vorbă cu o femeie din acest popor), i-a trimis pe toți ucenicii în cetate.

 – Uneori în viață, doar trebuie să te dai deoparte pentru că Isus vorbește.

Isus, fiind singur, a avut timp să vorbească cu femeia. La început încearcă să îi atragă atenția sugerând unele lucruri. Apoi, îi dezvăluie femeii lucruri pe care un om obișnuit nu avea de unde să le știe despre ea. Făcând un pas în conversație, Isus îi spune cine este, pregătind-o pentru învățătura spusă clar și direct: „Voi vă închinați la ce nu cunoașteți, noi ne închinăm la ce cunoaștem, căci mântuirea vine de la iudei. Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr, fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl. Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr” (Ioan 4:22-24).

– Uneori în viață trebuie să-ți iei timp ca să discuți cu Isus, poate este nevoie de o lungă discuție ca să înțelegi esențialul.

După această discuție, întreruptă de ucenici, femeia aleargă și spune în gura mare oamenilor din cetate: „Nu cumva acesta este Hristosul?” Oamenii din cetate vin la Isus datorită femeii. Un lucru extraordinar: deși samaritenii nu știau la fel de multe din Scripturi ca fariseii și cărturarii, aceștia au fost gata să-L primească pe Isus în cetatea lor și au fost dispuși să învețe. „Și ziceau femeii: «Acum nu mai credem din pricina spuselor tale, ci din pricină că L-am auzit noi înșine și știm că Acesta este în adevăr Hristosul, Mântuitorul lumii»” (Ioan 4:42).

– Uneori în viață e nevoie să strigi în gura mare mărturisind oamenilor ce a făcut Isus în viața ta. Roagă-te ca și ei să fie receptivi la învățăturile Lui.

Provocare: Scrie pe un bilețel unul din versetele pe care le-ai citit și oferă bilețelul cuiva necunoscut. Poți adăuga niște cuvinte de încurajare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor