PRIMEȘTE JUDECATA

Un râu de foc curgea și ieșea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau și de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S-a ţinut judecata și s-au deschis cărţile.
Daniel 7:10

„Ascultă-mi glasul, după bunătatea Ta, înviorează-mă, Doamne, după judecata Ta!” (Psalmii 119:149).

„Ca să aducă la îndeplinire împotriva lor judecata scrisă! Aceasta este o cinste pentru toţi credincioșii Lui. Lăudaţi pe Domnul” (Psalmii 149:9).

„Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău” (Eclesiastul 12:14).

„Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate și îndurare” (Osea 2:19).

„Așa vorbește Domnul: «Faceţi dreptate și judecată; scoateţi pe cel asuprit din mâinile asupritorului; nu chinuiţi pe străin, pe orfan și pe văduvă; nu apăsaţi și nu vărsaţi sânge nevinovat în locul acesta!»” (Ieremia 22:3).

„Judecă-mă după dreptatea Ta, Doamne, Dumnezeul meu, ca să nu se bucure ei de mine!” (Psalmii 35:24).

Iată câteva texte care vorbesc despre judecată. Din păcate, atunci când vorbim despre judecată, vorbim despre ceva negativ. Însă Dumnezeu ne arată ca judecata Lui este una pozitivă. În urma „desfășurării procesului”, Isus poate spune: „L-am săpat în palmele Mele, îl iubesc, îl iert și îl mântuiesc.” Nu se poate da o sentință până nu se cercetează cazul.

De aceea, mergi la Hristos, și poți spune așa cum a zis psalmistul: „Judecă-mă după dreptatea Ta.”

Provocare: Memorează unul din versetele de azi și cântă (dacă este posibil cu întreaga familie) melodia „Dorul meu ne-ncetat” – 440.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor