AJUTĂ ȘI TE VEI AJUTA!

Dar eu către Tine îmi înalţ rugăciunea, Doamne, la vremea potrivită. În bunătatea Ta cea mare, răspunde-mi, Dumnezeule, și dă-mi ajutorul Tău!
Psalmii 69:13

„Un om, în timp ce călătorea într-o zi de iarnă printre munți de zăpadă, a amorțit de frig. Gerul îi congela pe nesimțite organele vitale. Îngheța încetul cu încetul. Fiind aproape de moarte și gata să abandoneze lupta pentru viață, a auzit gemetele unui tovarăș de drum care, de asemenea, urma să moară de frig. I s-a făcut milă de el și a decis să-l salveze. Frecționându-i bietului om mâinile și picioarele înghețate, după eforturi considerabile, a reușit să-l ridice în picioare. Și cum săracul om nu se putea ține pe picioare, plin de compasiune, l-a purtat în brațe peste munții despre care crezuse că nu ar fi putut să-i treacă singur.

După ce și-a condus tovarășul de drum la un loc sigur, deodată i-a pătruns în suflet gândul că, în realitate, salvându-l pe semenul său, s-a salvat pe sine. Eforturile sale pline de zel de a-l ajuta pe celălalt i-au îmbunătățit circulația sangvină, furnizând astfel o căldură sănătoasă tuturor membrelor.

Această lecție – aceea că ajutându-i pe alții, de fapt ne ajutăm pe noi înșine – trebuie să fie întărită în mod continuu prin exemplu și învățătură, în mod special pentru tineri, ca să poată obține cele mai bune rezultate în experiența lor creștină.” (L.E.)

Poate ți s-a întâmplat și ție să ajuți un explorator, ca apoi să-ți dai seama că te-ai ajutat și pe tine. Poate ai văzut că atunci când ajuți te simți mai bine decât atunci când ești ajutat. Fii pregătit ca, din timpul și resursele pe care le ai, să oferi și altora ajutându-i.

Provocare: Pune această întâmplare pe una din rețelele tale de socializare! Fii atent, poate chiar azi Isus îți va cere să ajuți pe cineva.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video