FII NEPRIHĂNIT!

Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă și am venit pe la Tine?
Matei 25:38-39

Într-o seară am ascultat o predică în care, la un moment dat, s-a amintit de pasajul din Matei 25:31-46. Înainte ca să-ți spun despre ce s-a predicat, te rog, deschide-ți Biblia și citește pasajul menționat. Este important să știi despre ce este vorba. Citește și apoi întoarce-te aici.

Acum că ai citit și ți-ai amintit, sau acum că știi pasajul, poți citi.

„Ani de zile n-am putut predica din acest pasaj. Am citit de nenumărate ori aceste versete și tot nu înțelegeam care este înțelesul. M-am întrebat rugându-mă: Cum poate un creștin adevărat să uite că a ajutat pe cineva? Tu, Doamne, spui că dai înțelepciune, atunci cum un credincios să aibă ținere de minte așa puțină? Sau: Cum poate minți un creștin? Cum se poate ca Tu să spui că a făcut ceva și el să spună că nu a făcut?

Prin harul Lui, după mai mult timp, am primit răspunsul: Atunci când unul dintre cei de la stânga va fi întrebat, el va ști că a făcut bine pentru că atât de rar a făcut bine, încât și-a notat, poate doar mental, că a făcut și el ceva. În schimb, când unuia de la dreapta i se va spune că a făcut ceva, el nu va ști ce a făcut, pentru că stilul lui de viață a fost unul de jertfire, de dăruire, de ajutor. Pentru cei aflați la dreapta este o normalitate să ajuți pe cineva, de aceea vor fi mirați la spusele Mântuitorului” (C.B.)

E minunat să fii explorator. Exploratorului care este gata să-și ducă la îndeplinire misiunea pe acest pământ, la final, Hristos îi va spune: „Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, de moșteniți împărăția…”

Dumnezeu să te ajute să faci din facerea de bine un stil de viață.

Provocare: Povestește cuiva pe scurt devoționalul de azi și lansează-i o provocare.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor