URCĂ DEASUPRA PROBLEMELOR!

Domnul Dumnezeu este tăria mea; El îmi face picioarele ca ale cerbilor și mă face să merg pe înălţimile mele.
Habacuc 3:19 p.p.

Poate te-ai întrebat și tu, ca și mine, ce vrea să spună textul de azi, dar mai ales care ar fi legătura cu cerbul.

Prima parte o înțelegem – Dumnezeu este Cel în care ne punem toată credința. Dar cum sunt picioarele cerbilor? Și care sunt „înălțimile mele”?

În primul rând, să vorbim despre cerbi. Iată ceva despre cerb:

„Cerbul se adăpostește în zonele cu păduri întinse, care cuprind porțiuni de poieni sau luminișuri cu izvoare, care le oferă liniște și posedă surse de hrană. Este întâlnit și la câmpie destul de des, acoperind, cel puțin teoretic, întreg arealul dintre zona alpină și malul mării.”

Cerbul trăiește pe locuri drepte, ușor de mers; în poienițe să se poată hrăni ușor; aproape de izvoare, să aibă apă din belșug. Ce înseamnă transpus la învățătura spirituală?

  1. Dumnezeu Se îngrijește să-mi fie bine.

În al doilea rând, ce înseamnă „a merge pe înălțimi”? Munții sunt comparați cu problemele, necazurile vieții pe care le întâmpinăm. „A merge pe…” înseamnă a trece cu bine peste aceste lucruri grele.

  1. Dumnezeu mă ajută să trec cu bine peste necazuri, chiar dacă le îngăduie.

Acum, că am lămurit cele două aspecte, hai să vezi care e secretul: Ca să se poată îndeplini condițiile de la 1 și 2, trebuie să spui și să trăiești conform primei propoziții din text: „Domnul Dumnezeu este tăria mea.”

Domnul să te ajute să iei exemplul cerbului.

Provocare: Descoperă care este cel mai mare munte al vieții tale. Roagă-te și luptă pentru a urca pe „înălțimile” tale.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video