URMEAZĂ-ȚI VISUL CU HRISTOS! (I)

Doamne, ascultă-mi rugăciunea, pleacă-Ţi urechea la cererile mele! Ascultă-mă în credincioșia și dreptatea Ta!
Psalmii 143:1

Când Sylvester G. Stallone s-a născut, se pare că, din cauza medicilor, a rămas cu gura strâmbă, lucru care i-a afectat vorbirea. Părinții nu aveau o situație materială foarte bună și, din păcate, separându-se de mai multe ori, în final, pe când Sylvester avea doar 11 ani, au divorțat. Aceste evenimente au avut un mare impact asupra comportamentului lui Sylvester, acesta fiind exmatriculat din mai multe școli pentru absențe și bătăi cu alți elevi. A fost trimis la Colegiul American din Geneva, Elveția, un liceu special pentru elevi „cu probleme”, unde a fost votat „candidat la scaunul electric”.

Din fericire, s-a întors în Statele Unite, a urmat cursurile de dramă la Universitatea din Miami și a început să scrie primele scenarii. S-a lăsat de facultate ca să devină actor în New York City, dar rolurile s-au lăsat așteptate.

În 1973, Stallone avusese deja audiții la aproape toate agențiile de casting din New York și sute de teste pentru diferite roluri, fără succese notabile.

Între roluri, avea tot felul de slujbe slab plătite: ajutor de bucătar, vânzător de pește, curățitor de cuști la zoo, ușier la un cinematograf. La ultimul loc de muncă o cunoaște pe Sasha, o casieriță, cu care se căsătorește în 1974. În această perioadă a scris din ce în ce mai mult, așteptând un rol care să-l facă celebru. Prima ocazie a avut-o tot în 1974, când a obținut unul din rolurile principale din filmul „Lorzii din Flatbush” (The Lords of Flatbush). Cu acest film a obținut și prima creditare ca scenarist pentru „dialoguri adiționale”.

A lupta ca să răzbești în viață este foarte greu, dar nu imposibil. Tu, explorator „gata oricând”, poți fi sigur că, dacă ai o țintă, poți să o atingi pentru că Îl ai alături pe Hristos.

Provocare: Scrie ce îți dorești să devii când vei fi adult. Discută cu părinții despre ținta ta și rugați-vă împreună pentru ca Dumnezeu să-ți croiască calea.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor