ÎNCREDE-TE ȘI ASCULTĂ

Aţi văzut ce am făcut Egiptului și cum v-am purtat pe aripi de vultur și v-am adus aici la Mine.
Exodul 19:4

Jacob Smith este un schior freeride, orb din punct de vedere legal, în vârstă de 15 ani. Jacob are vederea ca într-un tunel și nu percepe adâncimea lucrurilor deloc, plus că ceea ce vede este neclar. Acuitatea lui vizuală este evaluată la 20 din 800.

Și totuși, cum schiază Jacob așa?

Familia lui îi este alături. În zilele de competiție, fratele mai mic al lui Jacob, Preston, îl ajută cu răbdare să urce în vârful muntelui, locul de unde se dă startul. Apoi tatăl său, Nathan, îl ajută să coboare. Cum? Jacob are un radio cu ajutorul căruia tatăl îi transmite în fiecare secundă ce trebuie să facă. Tatăl lui este la celălalt capăt al pistei, la bază, privindu-și mereu fiul și îndrumându-l.

Tatăl lui Jacob a spus: „Depinde de mine mereu când e pe schiuri, nu trebuie să-l dezamăgesc. Trebuie să-l ghidez prin porțiuni mai înguste sau să se arunce de pe stâncă. Sunt liniștit că Jacob nu se avântă. Își cunoaște limitele. Cred că are capacitatea de a schia pe orice munte, dar o face doar atunci când are încredere în cel care-l ghidează. Nu va schia cu oameni în care nu are încredere.” Când Jacob a fost întrebat cât de multă încredere are în tatăl său, el a răspuns: „Suficient de multă ca atunci când îmi spune să fac dreapta, eu să fac.” (SharynAlfonsi, CBS News)

Cum ar fi ziua de azi dacă la fiecare secundă ai asculta pe Dumnezeu, glasul Duhului Sfânt, care vrea să te călăuzească pe pârtia de explorator a vieții?

Încrede-te și ascultă atât de Tatăl ceresc, cât și de cel pământesc. Ei au să te călăuzească să ajungi cu bine la linia de sosire, în Împărăția Lui.

Provocare: Alege un obiect. Dă-l tatălui tău. Leagă-te la ochi un fular. Roagă-ți tatăl să îl pună undeva, apoi să te ghideze până îl găsești. Apoi schimbați rolurile.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor