MUSTRĂ CU ÎNȚELEPCIUNE!

Mai bine o mustrare pe faţă decât o prietenie ascunsă.
Proverbele 27:5

David o ia de nevastă pe soția lui Urie, iar pe Urie îl omoară.

„Domnul a trimis pe Natan la David. Și Natan a venit la el și i-a zis: «Într-o cetate erau doi oameni: unul bogat și altul sărac. Bogatul avea foarte multe oi și foarte mulţi boi. Săracul n-avea nimic decât o mielușea, pe care o cumpărase, o hrănea și o creștea la el împreună cu copiii lui; ea mânca din aceeași bucată de pâine cu el, bea din același pahar cu el, dormea la sânul lui și el o privea ca pe fata lui. A venit un călător la omul acela bogat. Și bogatul nu s-a îndurat să se atingă de oile sau de boii lui ca să pregătească un prânz călătorului care venise la el, ci a luat oaia săracului și a gătit-o pentru omul care venise la el.» David s-a aprins foarte tare de mânie împotriva omului acestuia și a zis lui Natan: «Viu este Domnul că omul care a făcut lucrul acesta este vrednic de moarte! Și să dea înapoi patru miei, pentru că a săvârșit fapta aceasta și n-a avut milă.» Și Natan a zis lui David: «Tu ești omul acesta! Așa vorbește Domnul Dumnezeul lui Israel: ‘Eu te-am uns împărat peste Israel și te-am scăpat din mâna lui Saul; te-am făcut stăpân pe casa stăpânului tău, am pus la sânul tău nevestele stăpânului tău și ţi-am dat casa lui Israel și Iuda. Și dacă ar fi fost puţin atâta, aș mai fi adăugat. Pentru ce dar ai dispreţuit tu Cuvântul Domnului, făcând ce este rău înaintea Lui? ‘»” (2 Samuel 12:1-9).

Poate cineva te-a lovit, poate ți-a furat ceva, poate ți-a vorbit urât … sau poate vezi că altcuiva i se face o nedreptate. Atunci poți acționa, dar doar dacă o faci cu răbdare și înțelepciune.

Natan i-a spus lui David o întreagă poveste, pentru ca David să se poată gândi la ce a făcut și să poată primi. Într-adevăr, a suportat consecințele, dar a învățat lecția.

Poate dacă l-ar fi învinuit în mod direct, David ar fi poruncit ca și Natan să fie omorât.

Drag explorator, Dumnezeu te cheamă ca vorbirea ta „să fie dreasă cu har”.

Provocare: Dacă cumva crezi că ți-a greșit cineva într-un fel, scrie-i o scrisoare/un mesaj, rugându-te ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune ce să spui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor