FII MULȚUMIT!

Poporul, văzând că Moise zăbovește să se coboare de pe munte, s-a strâns în jurul lui Aaron și i-a zis: „Haide, fă-ne un dumnezeu care să meargă înaintea noastră, căci Moise, omul acela care ne-a scos din ţara Egiptului, nu știm ce s-a făcut!”
Exodul 32:1

Știi proverbul: „După război mulți viteji se arată”? Din păcate, așa se întâmplă și în comunități uneori. Se termină un eveniment, o predică, un program, după care, uneori cei neimplicați încep să scoată tot ce a fost mai rău: ba că era prea sărată mâncarea; ba că organizarea a fost dezorganizare; ba că cutare a făcut nu știu ce greșeală.

Toate acestea se numesc nemulțumiri.

Of, și e așa de simplu să ne lăsăm gura să vorbească de rău! Dar de ce? Pentru că „mă străduiesc să fac binele, dar râul stă lipit de mine”. Răul? Cine este răul?

Ai ghicit: Satana este răul, cu ispitele lui. El vine și îți sădește în gând un sâmbure de îndoială, de nemulțumire, de disconfort … și (dacă ajungi să dai curs tuturor negativismelor de la el) ajungi să nu mai ai credință în Hristos. Îl vezi pe El ca fiind ceva rău. Atâtea nereguli încât se naște sâmburele necredinței.

Cei din poporul Israel, când au văzut că nu mai au mâncare și apă, au început să fie nemulțumiți; când au văzut că e lungă călătoria, au început să fie nemulțumiți; când au văzut că mănâncă doar mană, au început să fie nemulțumiți; când au văzut că au trecut aproape treizeci de zile, iar Moise nu se mai întoarce de pe muntele Sinai de la întâlnirea cu Dumnezeu, nu au mai avut credință în Dumnezeu (și-au făcut un vițel din aur și s-au închinat la el).

Drag explorator, poate ai și tu tendința de a fi nemulțumit, de a da curs ispitelor Satanei de a cârti… Nu mai face asta. Caută totdeauna partea plină a paharului, caută să vezi efortul din spatele unor nereușite, caută să te bucuri de lucrurile bune.

Din păcate, poate i-ai auzit pe membri, părinți, laici, adulți exprimându-și nemulțumirea. Iartă-i și nu le urma exemplul.

Roagă-te ca tu să nu faci așa, ci vorbirea ta să fie asemenea unui „cuvânt bun spus la vremea potrivită”, ca nu cumva credința ta în marele Dumnezeu să se piardă vreodată.

Provocare: Citește Exodul 32:25-29. Ia hotărârea să fii mulțumitor în toate (ca nu cumva încet-încet să ajungi la necredință și să ți se întâmple ce li s-a întâmplat israeliților necredincioși).

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video