ARUNCĂ MREJELE!

Drept răspuns, Simon I-a zis: „Învăţătorule, toată noaptea ne-am trudit și n-am prins nimic, dar la cuvântul Tău, voi arunca mrejele!”
Luca 5:5

Isus vine dis-de-dimineață la marginea lacului, iar mulțimea Îl urmează pentru a-L asculta. Pentru o vreme împrumută barca lui Simon ca să le poată vorbi oamenilor din ea. Dar nu acesta era singurul motiv pentru care s-a urcat în barcă, ci a vrut să vadă disponibilitatea lui Simon. Mai mult decât atât, Simon trebuia să conștientizeze prezența lui Isus, să asculte ce spunea El și să se trezească în el dorința de a-L urma pe Isus.

Cu siguranță, Isus nu era acolo doar pentru Simon, dar pentru a-l asigura de identitatea Lui, îi cere lui Simon să meargă la pescuit, să arunce mrejele. Oare ce s-a gândit Simon? Nu tocmai le spălase? Nu încercase toată noaptea?

Spre surprinderea lui Simon, dar și a celorlalți pescari care i-au venit în ajutor, Isus face ca în mrejele aruncate să vină o mulțime de pești. Da, Simon a trecut testul – a ascultat de Isus, a înțeles cine este Isus.

Poate ți s-a întâmplat și ție să nu știi unde ți-ai pus cravata sau caietul explo și să le cauți mult timp; poate ai început să înveți la un instrument și ai de repetat foarte mult; poate ai încercat să iei note mari la școală și nu reușești… Ei bine, când îți vei da seama că nu prin puterea ta reușești să faci lucruri, atunci Isus poate interveni și poate face minuni.

Provocare: Scrie în agenda ta un lucru pe care ți-l dorești de mult realizat. Roagă-te în acest sens și vezi „unde trebuie să arunci mrejele” – ce îți spune Isus să faci legat de acel lucru.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video