PREDICĂ MEREU!

Îi veţi cunoaște după roadele lor.
Matei 7:16 p.p.

Astăzi nu vreau să folosesc multe cuvinte…

La un moment dat, la biserica la care mergeam s-au schimbat instructorii de la Școala de Sabat și a fost numit un instructor nou la grupa de majori la care participam. Acest instructor, după fiecare studiu, ne încuraja și încheia prin următoarea frază: „Noi trebuie să predicăm Evanghelia tot timpul, iar atunci când este nevoie să folosim și cuvinte.”

O vreme parcă nici nu am înțeles ce vrea să spună această expresie, însă acum sunt sigură că am înțeles și vreau să mă asigur că și tu ai înțeles ce vrea să spună, ca să poți pune în practică în viața ta de explorator.

Dumnezeu ne-a oferit această viață ca să ne bucurăm de darul veșniciei încă de pe acest pământ. Trăind ca și cum am fi în cer, în tot ce facem făcând voia Lui, vom predica prin comportamentul nostru oricărei persoane cu care stăm de vorbă și cu care ne întâlnim. Iar atunci când cel ce vede Evanghelia trăită poate veni să te întrebe mai multe, tu abia atunci să vorbești despre ea.

Nu mai vorbesc, mergi să pune în practică.

Provocare: Fă planul cu activitățile pe care le ai pe ziua de azi. Taie de pe listă orice activitate care nu-I dă slavă lui Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video