MULȚUMIȚI!

Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos!
1 Corinteni 15:57

Alături de niște prieteni, am fost într-o zi să-l vizităm pe L. Este o persoană care toată viața a făcut fotografii. Încă de la 14 ani și-a descoperit această pasiune. Este de origine francez, dar locuiește în România de mulți ani.

Cu ocazia acestei vizite, am avut bucuria de a admira colecția lui de aparate foto.

Într-o căsuță mică cu o singură cameră, cu ușa larg deschisă, pe peretele din stânga, am putut să văd fel de fel de aparate… unele mai mari, altele mai mici; unele dreptunghiulare, altele mai pătrate; unele mai vechi, altele mai noi.

Pe ceilalți trei pereți, dar și pe niște măsuțe erau poze înrămate, făcute cu atâta pasiune de L. Cu siguranță, dacă era să putem asculta povestea fiecărei fotografii în parte, am fi auzit o mulțime de povești interesante.

Discutând puțin cu L, din păcate, am aflat că în ultima vreme trecuse prin multe necazuri, însă mi-a plăcut un lucru pe care l-a spus:

– În toate aceste necazuri, cineva, un vecin, un prieten a fost alături de mine. Am trecut cu bine.

Poate ți s-a întâmplat să treci și tu prin anumite probleme de sănătate; Poate traseul dintr-o drumeție explo a fost prea greu pentru tine. Poate la școală nu ai luat o notă destul de mare. Prin toate câte ai trecut, ai fost sigur/ă că Cineva este lângă tine?

Când S-a înălțat la cer, Isus ne-a promis că ne trimite în mod special „un Mângâietor”, Cineva care să-ți fie alături atunci când treci prin necazuri, dar și în momente de bucurie… Asta înseamnă „care să rămână cu voi în veac”.

Poate chiar acum te confrunți cu o problemă. Nu lăsa ca problemele să te doboare. Roagă-L pe Mângâietorul să-ți dea înțelepciune ca să știi ce trebuie să faci, și vei putea colecționa cele mai frumoase experiențe cu El.

Provocare: În afară de El, cine te-a mai ajutat în diverse greutăți prin care ai trecut? Mulțumește-le încă o dată azi pentru ceea ce au făcut pentru tine.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video