CREDE ÎN EL!

De aceea vă spun că orice lucru veţi cere, când vă rugaţi, să credeţi că l-aţi și primit, și-l veţi avea.
Marcu 11:24

Cu siguranță ai auzit sau ai citit de multe ori întâmplarea despre fetița sclavă din casa lui Naaman. Știi deja că ea a fost luată de sirieni și adusă în țara lor. Biblia nu relatează că era dezamăgită, mâhnită sau supărată, nici pe Naaman, nici pe soția acestuia, nici pe cei care au luat-o efectiv, nici chiar pe Dumnezeu. Ba din contră, din cuvintele pe care le rostește, se observă doar lucruri pozitive.

(„O, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!”)

În primul rând, vedem compasiune și milă. Acel „O” arată că nu spunea ceva care i-a venit atunci pe moment, ea empatiza cu cel ce suferea.

În al doilea rând, spune „dacă”. Acest „dacă” îi dă posibilitatea lui Naaman să aleagă dacă dorește să se vindece sau nu; dacă alege să meargă sau nu la proroc (aici intervine credința lui Naaman). Nu spune „te sfătuiesc”, deoarece asta poate ar fi arătat ca fiind superioară. Nu spune nici „mă iertați” pentru a arăta că s-ar putea să fie greșită; Îi dă liberul-arbitru stăpânului.

În ultimul rând, aș vrea astăzi să observi CREDINȚA din cuvintele ei – „l-ar tămădui”. Nu îi pune nicio condiție, cum ar fi: dacă te închini, dacă crezi în Dumnezeu, dacă duci argint… Nu. Ea avea credință că, prin intermediul prorocului, Dumnezeu îl putea vindeca.

Explorator, credința în Dumnezeu te poate duce în cele mai frumoase expediții și experiențe ale vieții.

Provocare: Credința crește doar atunci când e pusă la încercare. Descoperă lucrul prin care astăzi Dumnezeu dorește să-ți mărească credința.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor