CONSTRUIEȘTE UN PĂTRAT REZISTENT!

Bucuraţi-vă în nădejde. Fiţi răbdători în necaz. Stăruiţi în rugăciune.
Romani 12:12

Într-o zi, ne-am dus cu familia într-un loc în care, între patru copaci, era făcut un traseu pe sfori pentru copii. Imediat ce am coborât din mașină, copiii s-au dus pe traseu. Noi, părinții, ne-am așezat pe niște scaune, discutând și supraveghind joaca copiilor.

La un moment dat, băiatul meu se așezase pe un pătrat plan din scânduri: două paralele și cinci perpendiculare pe primele. Era tare liniștit pe acel postament, deși era la înălțime și se mai și mișca pentru că era pe corzi.

Uitându-mă la el cât de relaxat stătea acolo sus, mi-am zis: Una din cele două scânduri paralele sunt eu, cealaltă este Dumnezeu. Pe noi doi ne leagă cele cinci scânduri care sunt reprezentate de rugăciuni – cu cât mai multe rugăciuni, cu atât mai strânsă și sigură este relația mea cu El. Pe aceste două „scânduri”, stând acolo este așa de liniștit. Încă o dată mi-am confirmat cât de importantă este legătura cu Dumnezeu.

Fiul meu ne-a căutat cu privirea, ne-a făcut cu mâna, apoi și-a continuat traseul. Ei bine, cu cât există mai multe rugăciuni care să-ți întărească relația cu Dumnezeu, cu atât mai ușor vei trece pe acest traseu al vieții de explorator. Fie că vei întâlni oameni răi, fie că vin probleme de sănătate, fie că ai teze și teste, oricât de multă greutate se va așeza pe pătratul relației tale cu Dumnezeu, nu ți se va întâmpla nimic rău.

Provocare: Vorbește cuiva astăzi despre importanța rugăciunii. Roagă-te ca Dumnezeu să-ți arate cui și ce să spui.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor