BUCURĂ-TE DE BUCURIA ALTUIA!

De aceea inima mi se bucură, sufletul mi se veselește și trupul mi se odihnește în liniște.
Psalmii 16:9

Discutând cu Maria, una dintre membrele bisericii, am aflat că are probleme de sănătate; o durea spatele foarte tare. Din păcate, după un timp am aflat că va merge la spital să se opereze la coloană. Cu tehnologia care este acum, operația care urma să i se facă nu era complicată, ba chiar și recuperarea se preconiza ca fiind rapidă.

Ne-am rugat atât înainte, cât și după operație. O mai sunam sau îi mai scriam câte un mesaj să văd cum se mai simte. Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin mâinile medicilor și ale asistentelor, Maria s-a făcut bine.

Însă ce e important acum urmează: de fiecare dată când vorbeam cu Maria, îmi spunea că este bucuroasă; bucuroasă că a ajuns la biserică, bucuroasă că a deschis ochii în dimineața respectivă, bucuroasă că Domnul îi va purta de grijă la spital, bucuroasă că, indiferent ce va fi, va fi bine. Bucuria se vedea pe chipul ei, nu doar se simțea în cuvintele ei. Uneori îmi trimitea scurte înregistrări cu ea cântând cu bucurie diverse refrene din melodii care-I aduc slavă lui Dumnezeu.

În această dimineață (momentul în care scriu acest devoțional), întrebând-o cum se mai simte, mi-a răspuns cu aceeași bucurie. Însă s-a întristat când a început să-mi povestească despre una din doamnele cu care s-a întâlnit la spital. Amândouă s-au operat în aceeași zi, de aceeași problemă, doar că Maria este bine, iar doamna respectivă trebuie să se opereze din nou.

Nu știm de ce Dumnezeu a îngăduit așa, poate că Maria a fost și trebuie să fie în continuare un exemplu pentru acea doamnă – bucuria Mariei cu siguranță o va ajuta.

Bucuria se vede și pe fața ta?

Provocare: Caută să vorbești cu cel puțin două persoane despre o reușită și bucură-te împreună cu el/ea cântând /cântându-i imnul explo.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor