UN AN DE RUGĂCIUNE ȘI ACȚIUNE

Isus a auzit că l-au dat afară și, când l-a găsit, i-a zis: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?”
Ioan 9:35

Isus – un nume extraordinar! Cum ai fi trăit dacă ai fi fost un Petru, un Caiafa sau un explorator ca băiețelul cu cinci pâini și doi pești? Deschide agenda ta și scrie răspunsul.

Ai scris? Hai să continuăm.

Isus, împreună cu ucenicii, au întâlnit un orb din naștere, pe care l-a vindecat punându-i pe ochi tină și trimițându-l la o scăldătoare să se spele. Iudeii și fariseii avuseseră multe întrebări cu privire la această vindecare, mai ales că fusese înfăptuită în Sabat.

Când Isus Se reîntâlnește cu orbul, îl întreabă: „Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?” Știi care a fost motivul pentru care Isus a întrebat?

Același motiv pentru care te întreabă și pe tine azi: Crezi, tu, explorator, în Fiul lui Dumnezeu?

Ah, este o întrebare care cere un răspuns direct. Un răspuns care cere credință. Un răspuns care cere siguranță.

Omul vindecat are, la rândul lui, o întrebare, însă atunci când primește explicații, nu ezită să răspundă: „Cred, Doamne!” Versetul continuă cu ceea ce ar trebui să facă orice creștin: „…și I s-a închinat” (Ioan 9:38). După ce mărturisești din gură, mărturisești și cu fapta.

Care este răspunsul tău la întrebarea de azi? Dacă crezi, care este următorul pas?

Roagă-L pe Dumnezeu, în mod special zilnic la ora 19:00, să îți dea înțelepciune ca să faci pasul următor și să fii un exemplu și pentru cei din jurul tău.

Oricât de multe greutăți, oricât de multe ispite, oricât de multe binecuvântări ar veni în viața ta, rămâi ferm alături de Isus.

Provocare: Adaugă în agenda ta trei idei, principii, argumente pe care le-ai putea spune cuiva încercând să-i vorbești despre existența și/sau credința în Dumnezeu.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor