FII GATA!

Tot așa, Hristos, după ce S-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară nu în vederea păcatului, ci ca să aducă mântuirea celor ce-L așteaptă.
Evrei 9:28

Cele mai importante evenimente ale istoriei lumii: „Plata păcatului este moartea. Prin prima venire a lui Isus pe pământ, El a plătit această plată. Iar Dumnezeu, singurul care are nemurirea, va da viață veșnică celor răscumpărați. Până în ziua aceea, moartea este o stare de inconștiență pentru toți oamenii. Când Se va arăta Domnul Hristos, Viața noastră, neprihăniții înviați și neprihăniții în viață vor fi glorificați și luați să-L întâmpine pe Domnul lor.

A doua venire a lui Hristos este binecuvântata speranță a bisericii, punctul culminant al Evangheliei. Venirea Mântuitorului va fi literală, personală, vizibilă și mondială. Când El va reveni, morții neprihăniți vor fi înviați și, împreună cu cei neprihăniți care vor fi în viață, vor fi glorificați și luați la cer, iar cei nelegiuiți vor muri. Împlinirea celor mai multe profeții, împreună cu situația actuală în lume arată că venirea lui Hristos este iminentă. Timpul acestui eveniment nu a fost descoperit, de aceea suntem îndemnați să fim gata în orice vreme.”

Pentru Domnul: gata când? „Oricând”, nu-i așa?

În orice vreme, în orice moment, neîncetat, fără oprire, mereu, continuu, tu ești gata. Pune-ți cravata ca semn al alegerii pe care ai făcut-o și fii explorator așteptător al revenirii lui Hristos.

Provocare: Împreună cu un alt explorator (sau cu un frate), mergi pe stradă și întreabă cel puțin cinci persoane necunoscute ce știu despre a doua revenire a lui Isus. Ia cu tine câteva cărticele Calea către Hristos (sau scrie pe niște hârtii pasaje din Ellen G. White sau versete biblice care vorbesc despre a doua revenire) pe care să le puteți oferi în cazul în care persoana cu care discutați pare interesată de subiect.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor