ROAGĂ-TE FIERBINTE!

Mărturisiţi-vă unii altora păcatele și rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.
Iacov 5:16

Textul de astăzi ne învață să trăim în pace unii cu alții, să ne cerem iertare și să ne iertăm. Pe de altă parte, este vorba și de vindecarea fizică. „Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii bisericii și să se roage pentru el…” (Iacov 5:14).

Ambele tipuri de rugăciune sunt de dorit; ambele rugăciuni aduc pacea; ambele sunt un pas spre înțelegerea lui Dumnezeu.

Cuvântul pe care aș dori să-l scoatem azi în evidență este cuvântul „fierbinte” – „rugăciunea fierbinte”.

– la o temperatură ridicată, obiectele se curăță. Atunci când vrei ca un obiect să fie curat, steril, îl pui în apă fierbinte, clocotită și se curăță. Atunci când este fierbinte, rugăciunea este autentică, este curată.

– când un obiect este fierbinte, nu ai cum să-l atingi, cu atât mai mult să-l iei, să-l furi. Trebuie să aștepți să se răcească ca să-l poți fura, să-l poți lua. Satana este la pândă mereu. Pentru că nu se poate opune unei rugăciuni fierbinți, nu poate să presare îndoiala în ea, nu poate să o ia punând în loc o rugăciune formală, așteaptă până când rugăciunea se răcește, când este rostită din obligație sau din obișnuință. Atunci când rugăciunea este fierbinte, nu poate fi influențată de cel rău.

– obiectul fierbinte emană căldură. Dacă aprindem niște lemne, suntem siguri că vom avea căldură. Atâta timp cât lemnele vor arde, vor fi fierbinți și, stând împrejurul lor, vom avea căldură, nu ne va fi frig. Vom fi în siguranță. Atunci când rugăciunea este fierbinte, îți dă siguranța că este ascultată de Dumnezeu.

Astăzi este ziua specială de Sabat, roagă-te fierbinte pentru lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat transformate în viața ta.

Provocare: Pune niște apă la fiert, fă un ceai și oferă-i fiecărui membru al familiei câte o cană de ceai.
Ai nevoie de:
– 1litru de apă fiartă
– 4-6 linguri (6 plicuri) flori de ceai
– miere sau zahăr
– opțional lămâie.
Lasă florile de ceai 4-5 minute în apă fierbinte, apoi scoate-le. Răcește apa dacă mai este nevoie, adaugă mierea sau zahărul și lămâia.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor