TRANSFORMARE

Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.”  
Ioan 11:25

„Domnul a chemat pe Moise, i-a vorbit din cortul întâlnirii și a zis: «Vorbește copiilor lui Israel și spune-le: ‘Când cineva dintre voi va aduce un dar Domnului, să-l aducă din vite, fie din cireadă, fie din turmă. Dacă darul lui va fi o ardere-de-tot din cireadă, să-l aducă din partea bărbătească fără cusur, și anume să-l aducă la ușa cortului întâlnirii, înaintea Domnului, ca să fie plăcut Domnului‘»” (Leviticul 1:1-3).

În cartea Leviticul, în primele 15 capitole este relatat cum a fost Moise învățat de Dumnezeu, pentru ca, la rândul lui, să învețe poporul cum și când să aducă jertfe. Aceste capitole sunt destinate poporului pentru a-și da seama de necurăția lor, de faptul că păcătuiesc și trebuie să fi curățiți de păcatele lor. Sânge = conștientizarea greșelii și dorința de a fi iertat, care trimite la suferințele lui Isus.

În capitolul 16 se spune: „Domnul a vorbit lui Moise după moartea celor doi fii ai lui Aaron și a zis: «Vorbește fratelui tău Aaron și spune-i să nu intre în tot timpul în Sfântul Locaș, dincolo de perdeaua dinăuntru, înaintea capacului ispășirii, care este pe chivot, ca să nu moară, căci deasupra capacului ispășirii Mă voi arăta în nor.»”

O dată pe an, se aducea o jertfă specială pentru toate păcatele. Tot poporul asista, iar marele-preot făcea acest ritual.

Jertfa specială = iertarea tuturor păcatelor, care simbolizează moartea și învierea lui Isus.

Câteva capitole, începând cu capitolul 17: „Domnul a vorbit lui Moise și a zis: «Vorbește lui Aaron și fiilor lui și tuturor copiilor lui Israel și spune-le: ‘Iată ce a poruncit Domnul…‘»”, se spune despre cum să se poarte israeliții, care să fie atitudinea lor față de oameni și față de Dumnezeu.

Comportamentul = procesul de sfințire. (C.I)

Dumnezeu ți-a lăsat această pildă ca și tu să înțelegi nevoia pe care o ai de conștientizare a păcatului. Isus îți iartă păcatul și începe procesul de transformare a caracterului tău, asemenea caracterului lui Isus.

Dumnezeu să înceapă de azi transformarea în viața ta.

Provocare: Memorează textul de astăzi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor