ÎNTOARCE-TE ȘI BUCURĂ-TE!

Și, când se întoarce acasă, cheamă pe prietenii și vecinii săi și le zice: „Bucuraţi-vă împreună cu mine, căci mi-am găsit oaia care era pierdută.”
Luca 15:6

Capitolul 15 din Luca începe așa: „Toţi vameșii și păcătoșii se apropiau de Isus ca să-L asculte. Și fariseii, și cărturarii cârteau și ziceau: «Omul acesta primește pe păcătoși și mănâncă cu ei.» Dar El le-a spus pilda aceasta..”

Versetele se continuă cu: pilda oii pierdute, pilda drahmei pierdute și pilda fiului risipitor. După cum ai văzut, Isus spune „o pildă”, la singular, deși El rostește trei.

Privind la cele trei pilde, care au aceeași structură, vedem cum Isus dorește să scoată în evidență faptul că proprietarul, păstorul, femeia și tatăl își doresc tare mult să găsească ce au pierdut. În toate cele trei relatări, când cel pierdut este găsit, se dă o petrecere, sunt chemați vecinii să se bucure cu toții. „Tot așa, vă spun că este bucurie înaintea îngerilor lui Dumnezeu pentru un singur păcătos care se pocăiește” (Luca 15:10).

Dacă ai umblat în drumețiile tale printre tufișurile și mărăcinii păcatului, Isus vrea ca astăzi să te ia de acolo și să te aducă acasă pe drumul către Împărăția cerurilor. Dacă cumva te-ai pierdut cu nimicurile și mizeriile acestei vieții, Isus te pune la loc de cinste, lângă ceilalți neprihăniți. Dacă cumva ești un fiu risipitor de binecuvântări cerești, întoarce-te la Tata. Dacă astăzi încă ești departe de Tatăl tău, întoarce-te în brațele lui. Poate ești un fiu care a stat acasă, dar nu a avut o relație de prietenie cu tatăl său. Astăzi este timpul să-ți schimbi viața…

Provocare: Roagă-ți tatăl și mama să-și ia timp, câteva minute, să stați împreună astăzi. Discutați și puneți bazele spre a deveni cei mai buni prieteni.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor