VINO LA MEDIC!

Isus i-a auzit și le-a zis: „Nu cei sănătoși au trebuinţă de doctor, ci cei bolnavi.
Matei 9:12

Un medic a găsit pe stradă un cățel slab, plin de răni și cu piciorul rupt. I s-a făcut milă de bietul câine și l-a luat acasă. A făcut tot ce a putut pentru el: i-a curățat rănile, i-a bandajat piciorul și l-a hrănit din destul. După scurtă vreme, când câinele se vindecase, a găsit ușa deschisă și a plecat fără vreo urmă. „Ce animal nerecunoscător!” s-a gândit cel care își făcuse milă cu el. „Am făcut pentru el tot ceea ce a trebuit și, în loc să rămână cu mine, a plecat.”

A doua zi dimineața, medicul a auzit la ușă un râcâit. Când a ieșit, a văzut o scenă incredibilă, nu i-a venit să-și creadă ochilor: câinele care îl părăsise se întorsese. Adusese cu el un alt câine slab, rănit și cu un picior rupt.

Așa se întâmplă cu cel care primește îngrijirea Marelui Medic, cu cel care este vindecat de păcat: aleargă să aducă și pe alții care sunt așa cum a fost el cândva. Descoperind dragostea lui Isus, ești dispus să faci eforturi ca și ceilalți să poată fi vindecați.

Marele Medic este pregătit cu toate instrumentele, bandajele, medicamentele, pentru vindecare, tu doar trebuie să mergi la El și, apoi, să aduci și pe alții povestindu-le ce a făcut Isus pentru tine.

Provocare: Întâlnește-te sau sună un medic rugându-l să-ți povestească una din experiențele trăite cu un pacient. Roagă-te pentru acel medic ca Dumnezeu să lucreze prin el.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor