NU VESTI RĂUL! (II)

Isus… a plecat de acolo într-o corabie, ca să Se ducă singur la o parte, într-un loc pustiu. Noroadele, când au auzit lucrul acesta, au ieșit din cetăţi și s-au luat după El pe jos.
Matei 14:13

Ieri am vorbit despre ura Irodiadei față de Ioan. Ea a făcut în așa fel încât l-a convins pe Irod să-l omoare pe omul care dorea să-i ajute să se pocăiască.

Tu cum ai reacționa dacă ar veni cineva la tine și ți-ar spune că un lider a luat pe soția unui frate? Sau ce ai spune dacă ai auzi că un pastor a fost omorât pentru că s-a dus în casa unei familii încercând să îi învețe despre cum să trăiești în familie cu temere de Dumnezeu? Sau care ar fi atitudinea ta dacă ai auzi că o fată sau un băiat a fost complice la săvârșirea unui furt sau viol? Iată ce spune Biblia că a făcut Cel care trebuie să ne fie exemplu în orice acțiune pe care o săvârșim:

„Ucenicii lui Ioan au venit de i-au luat trupul, l-au îngropat și s-au dus de au dat de știre lui Isus. Isus, când a auzit vestea aceasta, a plecat de acolo într-o corabie, ca să Se ducă SINGUR la o parte, într-un loc pustiu. Noroadele, când au auzit lucrul acesta, au ieșit din cetăţi și s-au luat după El pe jos. Când a ieșit din corabie, Isus a văzut o gloată mare, I S-a făcut milă de ea și a vindecat pe cei bolnavi” (Matei 14:12-14).

Știm că ar fi fost imposibil să se fi scris în Biblie fiecare cuvânt rostit sau fiecare gest făcut de Isus, însă aici avem o descriere suficientă încât să ne dăm seama ce a făcut El când a primit vestea.

Isus S-a îndepărtat de oameni și a plecat. A vrut să Se retragă singur într-un loc pustiu. Isus S-a rugat, a meditat și i-a părut rău de ce i se întâmplase lui Ioan.

Aceeași atitudine trebuie să o ai și tu: să păstrezi liniștea, nu să trâmbițezi altora; să-ți pară rău de răul petrecut, nu să te bucuri de răul altuia; și să te rogi lui Dumnezeu ca să-ți dea înțelepciune ca tu însuți să nu cazi în ispite.

Provocare: Fă o listă cu câteva nume de persoane care trec printr-o situație asemănătoare cu a Irodiadei, a lui Irod sau a Salomeei. Roagă-te pentru ei în mod special, apoi adaugă-i la lista ta de rugăciune zilnică de la ora 19:00.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor