NU VORBI DE RĂU (I)

Nu vă vorbiţi de rău unii pe alţii, fraţilor! Cine vorbește de rău pe un frate sau judecă pe fratele său vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și, dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător.
Iacov 4:11

„Căci Irod prinsese pe Ioan, îl legase și-l pusese în temniță din pricina Irodiadei, nevasta fratelui său Filip; pentru că Ioan îi zicea: «Nu-ţi este îngăduit s-o ai de nevastă.»…, când se prăznuia ziua nașterii lui Irod, fata Irodiadei a jucat înaintea oaspeţilor și a plăcut lui Irod. De aceea i-a făgăduit cu jurământ că îi va da orice va cere. Îndemnată de mama sa, ea a zis: «Dă-mi aici, într-o farfurie, capul lui Ioan Botezătorul!» … Și a trimis să taie capul lui Ioan în temniţă” (Matei 14:3-10).

Acum că ți-ai amintit despre întâmplare, hai să luăm o învățătură. Știi bine, „omul cât trăiește-nvață”.

Erau doi frați căsătoriți. Irodiada, soția celui mai mic, își părăsește soțul pentru a se căsători cu Irod, fratele mai mare. Ea a luptat pentru acesta pentru că Irod era mai puternic și avea mai multe bogății decât fratele lui. La un moment dat, profetul Ioan Botezătorul a venit la Irod și i-a vorbit explicându-i că a săvârșit un păcat. Irodiadei nu i-a plăcut deloc acest lucru, resentimentele și mânia mocneau în interiorul ei. Așa că a uneltit până l-a omorât pe Ioan.

Comentariul biblic spune că Irod nu și-ar fi dorit să-l omoare pe Ioan. Lui chiar îi plăcea să asculte cum predica prorocul. Dar era atât de mândru și de impetuos, încât nu ar fi suportat umilința de a-și lua cuvântul înapoi în fața fiicei care tocmai dansase, și în fața invitaților.

Drag explorator, imaginea unui pastor, evanghelist sau laic ține și de tine. Depinde de tine dacă alegi să te lași dus de mândrie sau mânie atunci când se discută despre cei care conduc biserica, grupa de exploratori, grupa Școlii de Sabat.

Alege să acționezi doar spre binele lor, chiar dacă ție sau altor exploratori nu vă place că v-a mustrat sau a dorit să vă învețe.

Provocare: Scrie un mesaj de mulțumire unuia dintre mentorii tăi. Ai grijă să îi protejezi, nu să îi bagi la închisoarea bârfei.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor