OFERĂ CE POȚI!

Împarte-ţi pâinea cu cel flămând și adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acoperă-l și nu întoarce spatele semenului tău!
Isaia 58:7

„În Iope era o uceniţă numită Tabita, nume care, în tălmăcire, se zice Dorca. Ea făcea o mulţime de fapte bune și milostenii. În vremea aceea, s-a îmbolnăvit și a murit. După ce au scăldat-o, au pus-o într-o odaie de sus. Fiindcă Lida este aproape de Iope, ucenicii, când au auzit că Petru este acolo, au trimis doi oameni la el să-l roage: «Nu pregeta să vii până la noi.» Petru s-a sculat și a plecat împreună cu ei. Când a sosit, l-au dus în odaia de sus. Toate văduvele l-au înconjurat plângând și i-au arătat hainele și cămășile pe care le făcea Dorca pe când era cu ele. Petru a scos pe toată lumea afară, a îngenuncheat și s-a rugat; apoi, s-a întors spre trup și a zis: «Tabita, scoală-te!» Ea a deschis ochii și, când a văzut pe Petru, a stat în capul oaselor. El i-a dat mâna și a ridicat-o în sus. A chemat îndată pe sfinţi și pe văduve și le-a pus-o înainte vie. Minunea aceasta a fost cunoscută în toată cetatea Iope și mulţi au crezut în Domnul. Petru a rămas multe zile în Iope, la un tăbăcar numit Simon” (Faptele apostolilor 9:36-43).

Am ales relatarea acestei vieți pentru a-ți reaminti un lucru: a fi darnic înseamnă să fii darnic mereu, nu doar de sărbători. Mai degrabă oamenii te-ar putea remarca drept om al lui Hristos dacă dăruiești când ceilalți nu o fac, decât atunci când toată lumea o face.

De ce trebuie să aștepți doar ocaziile de Anul Nou, de 8 Martie sau zilele onomastice ca să faci un cadou? Nu mai vorbesc despre ajutorarea celor în nevoie…

Biblia nu relatează că Tabita era bogată, ci, din puținul pe care îl avea, oferea celor ce aveau și mai puțin.

Provocare: Oferă la fiecare membru al familiei atâția pupici câți ani ai. Dacă poți, pregătește un pachet cu alimente și oferă-l cuiva. Roagă-te ca Dumnezeu să te inspire cui să-l oferi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor