DE LA EL, CU EL

Slava Domnului s-a așezat pe muntele Sinai și norul l-a acoperit timp de șase zile. În ziua a șaptea, Domnul a chemat pe Moise din mijlocul norului.
Exodul 24:16

Poporul Israel, scos „cu mână tare și braț puternic” din Egipt, se afla acum în pustie, la muntele Sinai. Dumnezeu cheamă pe Moise și alți câțiva oameni din popor să se adune și să se închine înaintea Lui. Însă doar pe Moise îl cheamă Dumnezeu pe munte să-i vorbească.

Începând cu capitolul 20 din Exodul, până la capitolul 23, sunt consemnate învățăturile pe care Dumnezeu le dă pentru întreg poporul, vorbindu-i lui Moise direct. Moise merge la popor și-i transmite cele auzite. Poporul a ascultat și apoi a zis: „Vom face și vom asculta tot ce a zis Domnul” (Exodul 24:7).

Pentru a doua oară, Dumnezeu îl cheamă pe Moise pe munte, să-i vorbească și-i dă alte învățături cu privire la facerea cortului și alte lucruri legate de acest loc. Aceste învățături sunt cuprinse în șapte capitole din Exodul.

Pentru a doua oară când Moise merge să vorbească cu Dumnezeu, Biblia spune că „slava Domnului s-a așezat pe muntele Sinai și norul l-a acoperit timp de șase zile”. Adică Moise s-a dus pe munte și a așteptat șase zile. Zilnic, el stătea pe munte așteptând ca Domnul să-i vorbească. „În ziua a șaptea, Domnul a chemat pe Moise din mijlocul norului”, după ce așteptase șase zile, vine ziua când Dumnezeu începe să-i vorbească.

Am două întrebări:

1. De ce Dumnezeu acordă atâta importanță acestor învățături pe care le transmite poporului prin Moise?

2. De ce Moise a trebuit să aștepte șase zile până când Dumnezeu i-a vorbit?

Și azi, prin Biblie, Dumnezeu te învață cum să trăiești, îți vrea binele și așteaptă ca pentru ziua în care te întâlnești în mod special cu El, azi – sâmbăta – să te pregătești cât mai bine cu putință în cele șase zile ale săptămânii.

Provocare: Enumeră trei lucruri pe care Dumnezeu Se bucură văzându-te că le faci în Sabat. Notează-le în agendă.

Acum pune-le în practică azi. Le poți îndeplini cerând ajutor și altor exploratori sau adulților.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor