RĂMÂI CALM!

Cu toată smerenia și blândeţea, cu îndelungă răbdare; îngăduiţi-vă unii pe alţii în dragoste.
Efeseni 4:2

Eram de vârsta unui explorator începător, din câte îmi amintesc. Ne luase mama la oraș, pe mine și pe sora mea mai mare, ca să rezolve nu mai știu ce treburi.

Îmi amintesc că pe atunci mersul la oraș era tare interesant pentru mine. Din stație ne lua o dubă, o mașină mare, mă așezam pe o bancă de lângă fereastră și priveam lumea de la înălțime.

Ajunsă în oraș, mă uitam mirată la unele lucruri. Am mers la o piață. Era un spațiu deschis cu multe tarabe. La un moment dat, mama s-a oprit și a discutat cu o doamnă vânzătoare. Mi s-a părut că o știa și acum s-au revăzut după mult timp.

Când discutau, eu și sora mea ne uitam la cele expuse pe care doamna le avea la vânzare.

După un timp scurt, a trecut un băiețaș în fugă pe lângă noi. A dat peste mine, iar eu am dat peste un mic bibelou care a căzut și s-a spart în două.

Brusc, discuția dintre mama și doamna respectivă s-a schimbat. Până la urmă, mama, lăsând de la ea, a plătit bibeloul din puținii bani pe care îi avea, l-a luat și am plecat.

Acea experiență mi-a arătat că „e mai important să ai liniște, decât dreptate”.

Când a ajuns acasă, mama a lipit bibeloul și a fost aproape ca nou. După ani de zile, bibeloul încă mai rezistă…, dar oare tu reziști să rămâi în pace și liniște?

Cum te raportezi la cei din jurul tău atunci când treburile nu merg așa cum ți-ai dori? Cum răspunzi unei întrebări provocatoare? Rămâi calm indiferent orice s-ar întâmpla?

Așa a făcut Isus. La insultele fraților, vecinilor, preoților, cărturarilor, chiar și ale mamei Lui, El a rămas calm și a răspuns de fiecare dată cu „stă scris”.

Tu îți poți argumenta acțiunile cu răbdare și calm?

Provocare: Scrie în agendă un scurt angajament în acest sens și stăruie în rugăciune ca să ai izbândă.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor