NU OBOSI!

Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, și nu obosesc, umblă, și nu ostenesc.
Isaia 40:31

Hai să-ți amintești (înveți) ceva despre stelele căzătoare!

„Dacă priveşti cerul senin timp de o oră în aproape orice noapte, poţi număra câteva stele căzătoare – puncte de lumină ce alunecă pe cer pentru câteva secunde şi apoi dispar.

După mărimea lor, corpurile cosmice se disting: meteoriţii, cu diametrul de la câţiva centimetri la câţiva metri, şi bolizii, cu masă foarte mare, care ajung la suprafaţa terestră unde dau cratere. Meteorul este termenul care se referă la fenomen, el definind dâra luminoasă ce se observă pe bolta cerească pe parcursul străbaterii (parţială sau totală) a atmosferei terestre de către corpul solid provenit din spaţiul extraterestru.

Aceste căderi au frecvenţă şi intensitate mai mare în anumite perioade ale anului (când Pământul, în deplasarea lui, intersectează orbitele acestora) ce corespund cu poziţia sa în dreptul diferitelor constelaţii. De la această poziţie a derivat şi numele de ploi meteoritice (Tauridele de la finele lui iunie, Perseidele, în august, Leonidele, în noiembrie etc.). Durata fenomenului este de la câteva secunde la mai multe minute (în cazul meteoriţilor mari care străbat atmosfera în întregime), iar viteza medie este în jur de 40 km/s.

Deplasarea lor în atmosferă este marcată de o strălucire puternică, ce se amplifică pe măsura apropierii de suprafaţa terestră, dezvoltarea unei unde de şoc, fenomene acustice şi o coadă lungă de fum. Presiunea enormă ce se exercită asupra locului, în vecinătatea contactului cu suprafaţa terestră, de aerul comprimat, duce la explodarea lui înainte de impact. Solul va fi izbit puternic de unda de şoc care va crea un crater mare, iar în jurul acestuia, bucăţile din fostul bolid (cu greutăţi sub 0,5 tone) vor crea alte cratere cu diametre mult mai mici. Pe Glob au fost identificate mai multe regiuni (SUA, Canada, Siberia, Mexic, Australia) unde există cratere rezultate din impactul cu bolizi de peste 20 de tone.”

Uneori poate vei obosi în traiectoria dreaptă a vieții tale de explorator, însă luându-L pe Isus ca prieten și sfătuitor vei reuși să-ți reînnoiești forțele, continuând să luminezi oriunde ai fi.

Provocare: Ia un membru al familiei tale, un prieten, un explorator sau un vecin și, împreună, uitați-vă la un documentar despre stele căzătoare sau univers.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor