BUCURĂ-TE „ÎNDEPLININDU-ȚI DATORIA”!

Stăpânul său i-a zis: „Bine, rob bun și credincios, ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!” 
Matei 25:23

Conform Bibliei, atunci când Dumnezeu a îngăduit să te naști, a așezat în tine cel puțin un talant; pot fi doi, trei sau mai mulți. Talanții sunt lucrurile pe care le poți face pentru a duce la îndeplinire planul Lui; a ajuta cât mai multe persoane să Îl descopere pe Hristos, ca la rândul lor să facă același lucru.

Pilda talanților ne descrie două categorii de oameni: unii care se bucură că au această responsabilitate și lucrează pentru a o îndeplini; și unii care își caută motive răutăcioase ca să nu o realizeze.

Dumnezeu nu poate și nici nu dorește să te silească să lucrezi pentru El. Tu poți alege să lucrezi sau nu. Tu ești cel care ia decizia.

Important este ca această decizie, odată luată, zi de zi să fie reînnoită. Satana stă la pândă în fiecare moment să te ispitească aducându-ți motive și argumente ca să te lași de această lucrare atât de frumoasă.

Faptul că ai această responsabilitate înseamnă ca ești important în ochii lui Dumnezeu. Mai mult, doar îndeplinind-o vei putea descoperi avantajele; doar atunci poți vedea bucurie, pacea, dragostea, răbdarea… și, cel mai important, răsplata pe care o vei primi va fi inexplicabilă, „la inima ta nu s-au suit”, nu poți să îți dai seama de valoarea acestui dar – viața veșnică.

Provocare: Scrie în agendă talanții pe care ți i-a încredințat Dumnezeu și angajamentul pe care îl iei azi. Rămâi alături de El să te poată călăuzi în îndeplinirea acestei responsabilități.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video