URMEAZĂ PLANUL!

Căile lui Dumnezeu sunt desăvârșite, Cuvântul Domnului este încercat: El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.
Psalmii 18:30

Pe 26 septembrie 1981, în Michigan, Statele Unite, s-a născut, bine-cunoscuta jucătoare de tenis, Serena Williams.

Cu ceva timp înainte, tatăl ei a vizionat un meci de tenis la finalul căruia câștigătorul a primit o sumă de bani extraordinar de mare. A venit acasă și s-a apucat de treabă. Tatăl a învățat singur tot ce se putea învăța despre acest sport — tenis. Apoi a elaborat un plan de 78 de pagini, cu ajutorul căruia credea că putea antrena pe oricine, de la cel mai neexperimentat la un jucător de tenis profesionist.

Așadar, visul tatălui Serenei a fost ca aceasta să devină jucătoare profesionistă.

La vârsta de patru ani și jumătate, Serena fusese deja antrenată în condiții de violență și mediu stresant și a început să participe la turnee pentru juniori.

Timp de cinci ani, antrenată de tatăl ei, a câștigat 46 din cele 49 de turnee la care a participat. Richard, tatăl Serenei, și-a dorit ca fiica lui să devină o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului. Așa că a retras-o pe Serena din turneele de juniori și i-a asigurat acasă antrenor personal, pentru a o instrui.

La vârsta de 14 ani a jucat primul meci profesionist, iar la 16 ani era deja clasată pe locul 96, ca cea mai bună jucătoare de tenis din lume. De aici, totul e istorie, o istorie care tocmai a trecut. Serena – o profesionistă.

Dumnezeu la început a făcut un plan pentru planeta Pământ. A reconfigurat planul la căderea în păcat. A învățat singur ce înseamnă să învingi păcatul la cruce, iar acum te învață și pe tine, antrenându-te ca să devii un explorator profesionist în dragoste și fapte bune. Iar la final, vei primi cea mai prețioasă locuință și o coroană care va fi așezată de Însuși Isus pe capul tău. Știm că e greu. Antrenează-te!

Provocare: Împreună cu familia, alege un joc și bucurați-vă jucându-l. (Avioanele, spânzurătoarea, biscuitele, șotron, ping-pong, volei, tenis…)

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor