CITEȘTE SCRISOAREA

După aceea, împăratul Darius a scris o scrisoare către toate popoarele, către toate neamurile, către oamenii de toate limbile care locuiau în toată împărăţia: „Pacea să vă fie dată din belșug!”
Daniel 6:25

„Ce face un tânăr când primește o scrisoare de la iubita lui? Se gândește: «Oh, ce enervant, nu am chef să citesc scrisoarea asta, sunt obosit, dar voi arunca o privire, așa, din obligație»? Nu, bineînțeles că nu. Din contră, o așteaptă cu nerăbdare, o deschide pe nerăsuflate și devorează cu înfrigurare fiecare cuvânt. Și după aceea, o aruncă? Nu. O păstrează în buzunar. După două minute, o citește din nou, apoi o pune iarăși în buzunar. După nici cinci minute, o citește din nou cu aceeași emoție pe care a avut-o când a citit-o prima pentru prima oară. O dată, încă o dată, de zece ori, până când nu mai are nevoie să o citească, pentru că o știe pe de rost, cu punct și virgulă. Însă chiar și așa, continuă să o citească.

Unde este secretul? De ce atâta dorință nerăbdătoare de a citi scrisoarea? De ce nu se mai satură de citit? Cuvântul-cheie este dragostea. Tânărul iubește persoana care a scris acea scrisoare.

Biblia nu este un cod de norme și interdicții. Nu e un compendiu de istorie al unui popor îndărătnic. Nu este un volum de măsurători, nume și culori. Nu este o carte despre animale ciudate și simboluri profetice.

Biblia este cea mai frumoasă scrisoare de dragoste scrisă vreodată. Este povestea unei iubiri nebune și neînțelese. Este o declarație de dragoste scrisă cu cerneala roșie a sângelui Mielului. Începând din Geneza și până la Apocalipsa, există un fir roșu ce traversează fiecare pagină. Este sângele Mielului, strigând încă de la Calvar: «Fiule, te iubesc, tu ești cel mai frumos lucru din viața Mea.»” (Iet.)

Luând Biblia în fiecare dimineață și citind-o ca pe o scrisoare, te vei putea bucura de cuvintele ei și Îl vei putea iubi pe Autor. Viața ta de explorator va fi mai ușoară citind sfaturile scrisorii și punându-le în practică.

Provocare: Deschide agenda și scrie-I chiar acum o scrisoare lui Isus. Abia așteaptă să o citească!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor