MERGI!

Cărarea pe care mergi să fie netedă și toate căile tale să fie hotărâte.
Proverbele 4:26

CÂND MERGI

Îți amintești?
Când talpa-ți firavă,
Pe pământ, primul pas făcu,
Iar surâsul pe față-ți apăru?

Când mâini puternice te așteptau
Și-un glas de-ncurajare auzeai,
Iar tu zâmbeai?

Când mersul începu să prindă sens,
Când pașii ți s-au întărit,
Iar tu erai așa de fericit?

Acum, când mergi,
De ce nu mai ești fericit?

Să îți amintești de copilărie, nu neapărat de primul pas, pentru că e imposibil. Probabil părinții tăi își amintesc de acest moment. Este unul dintre cele mai plăcute momente pentru suflet.

Să îți amintești de zilele în care te jucai cu o minge până o dădeai într-un loc de unde nu o mai puteai recupera, de serile de vară petrecute pe la bunici, de faptul că păpușa preferată a rămas fără un ochi deoarece o prietenă nu a fost atentă când a pus păpușa la culcare, și tot așa.

Când erai copil, era ușor să fii fericit, să te bucuri de fiecare pas făcut, de fiecare provocare sau de fiecare joc câștigat.

Acum ce te oprește să fii fericit? Ești explorator, nu e aceasta o bucurie?

Te sfătuiesc ca atunci când mergi, pur și simplu, să mergi. Lasă grijile, lasă problemele, lasă telefonul (să nu dai cu capul de vreun stâlp), lasă „gunoaiele”. Explorează!

Bucură-te de faptul că te poți deplasa, că poți vedea cerul, că poți auzi o pasăre cum cântă, că te înconjoară natura atât de frumos și interesant creată de Dumnezeu.

Provocare: Trăiește astăzi ca și cum nimic nu te-ar supăra, deranja sau încurca.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor