EMANĂ BUCURIA LUI HRISTOS!

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea, ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.
1 Timotei 4:12

Într-o seară de vineri, am avut privilegiul să stau de vorbă cu un pastor din Moldova, care printre altele mi-a povestit:

„Eram la liceu la București, în jurul anilor 1980. Cu toții eram tineri și plini de viață, dar erau trei printre noi pe fața cărora se citea o altfel de bucurie.

Încet, încet m-am împrietenit cu aceștia. Deși la început eram sceptic, a ajuns să-mi facă plăcere să stau în compania lor. Ulterior am aflat ca erau adventiști. Nu le era ușor, pentru că unii profesori nu erau de acord cu principiile lor, dar pentru mulți erau un exemplu pozitiv. Până și directoarea știa despre ei și îi aprecia pentru comportamentul nobil și implicarea în activități.

Într-o zi, unul dintre ei, căci erau doi băieți și o fată, m-a invitat la el acasă. Deja îl consideram prietenul meu. Am acceptat invitația cu bucurie și am așteptat cu drag să ajung să îi cunosc părinții.

Prima mea vizită… a fost un moment crucial. Toată familia m-a primit cu drag, m-au așezat la masă și au fost atât de calzi, încât m-am simțit ca și cum eram prieteni de o viață.

Mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost ultima vizită. Colegul meu m-a mai invitat la el, iar eu m-am dus cu plăcere. Acolo am învățat ce înseamnă rugăciunea, Biblie, cântări, părtășie și bucuria în darul lui Isus pe care ni l-a oferit fără plată. Și acum, după 40 de ani, acel coleg mi-a rămas la inimă. Îmi este unul dintre cei mai buni prieteni. Omul care mi-a salvat sufletul.”

Cine sunt colegii tăi? Cum te comporți cu ei? Ce știu despre tine? Care este bucuria de pe fața ta și care este bucuria de pe fața lor? Pe cine inviți la tine în casă și care este scopul?

Fii un explorator exemplar în clasa și în școala ta.

Provocare: Împrietenește-te cu un coleg cu care nu prea vorbești. Cu acordul părinților, invită-l la voi acasă pentru a lua cina împreună. Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să-ți arate de cine să te apropii. Niciodată nu știi ce suflet poți descoperi.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video