ORGANIZEAZĂ-TE!

Și erau aproape cinci mii de bărbaţi. Isus a zis ucenicilor Săi: „Puneţi-i să șadă jos în cete de câte cincizeci.” Așa au și făcut: i-au pus pe toţi să șadă jos.
Luca 9:14-15

Mulțimea L-a urmat pe Isus ca să-L asculte și ca să fie vindecată. Când venea seara, ucenicii au spus lui Isus să trimită oamenii acasă sau în împrejurimi să se pregătească de noapte. Isus dorea să nu-i trimită flămânzi, așa că, înainte să rostească rugăciunea de binecuvântare peste cei doi pești și peste cele cinci pâini, a poruncit ucenicilor să facă ceva. Ce anume? „Și erau aproape cinci mii de bărbaţi. Isus a zis ucenicilor Săi: «Puneţi-i să șadă jos în cete de câte cincizeci»” (Luca 9:14).

I-a organizat, i-a ordonat, i-a împărțit ca să fie ușor de gestionat situația… Și acolo unde sunt doar 50 de persoane e nevoie de organizare, cu atât mai mult când sunt 5.000.

Împărații, împreună cu vitejii care mergeau la luptă se organizau în grupuri bine numărate și gândite — organizare. Atunci când se face o tabără sau o camporee, se fac grupe numărate și gândite — organizare. Până și grupa ta de exploratori este numărată și gândită — organizare.

Dumnezeu cere astăzi de la tine să fii organizat, să fii ordonat, să-ți planifici timpul și resursele pe care le ai. Dacă cumva cel rău găsește ceva neorganizat, nepus la locul lui, pe acolo își face intrarea în viața ta.

Fii un model pentru cei din jurul tău. Fii lumină făcând lumină în cameră, în ghiozdan, în dulap, pe masă, dar și în gânduri, în planuri, în idei.

Provocare: Vorbește diseară la biserică cu responsabilul de tineri din biserica ta și spune-i că la programul următor ești dispus să-l ajuți la organizare. Succes!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video