MERGI LA LUPTĂ ÎNARMAT!

Mă bucur de Cuvântul Tău ca cel ce găsește o mare pradă.
Psalmii 119:162

Încă de când eram mică am auzit că Biblia este arma celui credincios. Îmi amintesc cu drag de momentul în care părinții au reușit să-mi cumpere o Biblie doar pentru mine. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi scriu numele pe ea. Apoi am căutat Exodul capitolul 20 și am început de la versetul 2 să numerotez fiecare verset cu cifre de la 1 la 10 — Cele Zece Porunci.

După un timp, când am mai crescut, mi-am dat seama că nu era corectă numerotarea. Oricum eram tare bucuroasă, aveam Biblia mea.

Tu când ai primit o Biblie? Ce faci cu ea? Din păcate, tare puține Biblii se mai aud foșnind în timpul unei predici, atunci când predicatorul spune o trimitere. La tine în biserică cum este?

Nu de mult, m-am dus la munte cu familia. În Sabatul respectiv am fost la o mică biserică adventistă. Într-adevăr, mai erau și alți musafiri și eram destul de mulți, însă m-a impresionat ceva extraordinar. Știi ce? Da, ai ghicit: când cel care predica anunța o trimitere, în toată biserica se auzea foșnetul filelor Bibliilor. Un sentiment care cu siguranță nu are cum să nu-ți dea fiori, care te bucură gândindu-te că sunt oameni care citesc Biblia. (Are un efect mult mai benefic Biblia citită din carte fizic decât în format digital?)

Fă ca această carte să nu-ți lipsească azi și de fiecare dată când mergi la biserică.

Sper că nu mai e nevoie să zic (rămâne vorba între noi), mai mult decât a avea o Biblie este să asculți de Dumnezeul care ne vorbește prin ea.

Provocare: Dacă nu ai o Biblie a ta, caută să faci rost de una — chiar merită să muncești pentru așa ceva. Dacă poți, oferă o Biblie unui vecin cu care ai mai vorbit sau ai mai făcut ceva pentru el în decursul acestui an.

P.S.: Nu uita de provocarea de marți.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor