DESCOPERĂ-ȚI CALEA!

Legea Domnului este desăvârșită și înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată și dă înţelepciune celui neștiutor.
Psalmii 19:7

Uriah Smith a fost o persoană extrem de versatilă și creativă. Unele dintre contribuțiile sale mai puțin cunoscute includ munca sa de poet, scriitor de imnuri, inventator și gravor. El a brevetat un picior artificial cu o gleznă mobilă și un birou de școală cu un scaun pliabil îmbunătățit și alte câteva invenții și îmbunătățiri.

La momentul formării Conferinței Generale a adventiștilor de ziua a șaptea, în 1863, Smith a fost ales ca prim-secretar. Mai târziu a ocupat din nou aceeași funcție de cinci ori. De asemenea, a servit un mandat ca trezorier al Conferinței Generale. Hirotonit pentru slujirea Evangheliei în 1874, în același an a ajutat și la co-fondarea Colegiului Battle Creek. Ca teolog rezident la sediul bisericii, a predat în mod regulat cursuri biblice, ateliere ministeriale și a prezidat consiliul de conducere al colegiului.

A fost autor a numeroase cărți. A scris peste 4.000 de articole. Smith a sculptat unele dintre primele sculpturi în lemn publicate de primii adventiști care țineau Sabatul. A fost unul dintre cei mai prolifici autori ai adventismului timpuriu. Lucrarea sa cea mai cunoscută este Gânduri despre Daniel și Apocalipsa, adesea prescurtată ca Daniel și Apocalipsa. A devenit textul clasic despre credințele adventiste din timpul sfârșitului.

Într-un anumit context, el se retrage din anumite responsabilități, dar cu ajutorul unor scrisori trimise de către Ellen White, se reîntoarce în misiunea pe care i-a încredințat-o Dumnezeu. A murit în Battle Creek, Michigan, în 1903, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral în drum spre biroul Review.

Ce îți spun aceste cuvinte despre puterea unui om călăuzit de Dumnezeu?

Descoperă planul pe care Îl are Dumnezeu pentru tine și nu te retrage nicicum de la a-l pune în practică.

Provocare: Pregătește pentru sâmbătă un citat, o poezie, o cântare, de ce nu chiar o scenetă cu alți exploratori. Implică-te!

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video