FII CURAJOS

Nădăjduiește în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima și nădăjduiește în Domnul!
Psalmii 27:14

Ești un explorator chemat, alături de alți exploratori, să fii slujitor al lui Dumnezeu. Pentru a putea duce la îndeplinire această misiune, ai nevoie de studiul Bibliei, de rugăciune în taină, de credință și altele. Dar ai mare nevoie de CURAJ.

Iată ce spune dicționarul despre curaj: „Forța morală de a înfrunta cu îndrăzneală primejdiile și neajunsurile de orice fel; fermitate în acțiuni sau în manifestarea convingerilor, tărie de caracter.”

Extraordinar! Pus în practică în viața de credință, curajul scoate la iveală puterea de care dispune un credincios, dar și un explorator, alături de Dumnezeu.

„Satana va lucra, folosindu-și puterea înșelătoare spre a influența inima și spre a întuneca înțelegerea, pentru a face răul să pară a fi bine și binele, rău. Cu cât credința celor din poporul lui Dumnezeu va fi mai puternică și mai curată și cu cât va fi mai fermă hotărârea lor de a-L asculta, cu atât Satana se va strădui cu mai multă furie să stârnească împotriva lor ura celor care, deși pretind că sunt neprihăniți, calcă în picioare Legea lui Dumnezeu. Pentru a păstra cu temeinicie credința care le-a fost dată sfinților o dată pentru totdeauna, va fi nevoie de încrederea cea mai fermă și de voința cea mai eroică.

Solii crucii trebuie să se înarmeze cu veghere și rugăciune și să fie mai plini de credință și de curaj, lucrând întotdeauna în Numele lui Isus. Ei trebuie să aibă încredere în Conducătorul lor, căci în fața noastră sunt vremuri de necaz. Judecățile lui Dumnezeu sunt pretutindeni în țară. Calamitățile vin una după alta într-o succesiune rapidă. În curând, Dumnezeu Se va ridica din locul Său pentru a zgudui pământul în mod teribil și pentru a-i pedepsi pe cei răi pentru nelegiuirea lor. Apoi, Dumnezeu Se va ridica să-i apere pe cei din poporul Său și le va acorda grija Sa protectoare. El Își va pune în jurul lor brațele Sale veșnice pentru a-i apăra de orice rău” (SEv).

Rămâi curajos în credința că Dumnezeu este cu tine indiferent prin ce vei trece azi.

Provocare: Scrie în agendă câte o caracteristică pentru fiecare literă a cuvântului „CURAJ” pe care să ți le însușești și să le trăiești.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video