AI PRIVILEGIUL SĂ VORBEȘTI

Și El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.”
Luca 19:40

Estera era împărăteasă. Toți iudeii urmau să fie uciși, iar Mardoheu, îmbrăcat în sac cu cenușă, era la poarta împăratului. Estera vorbea cu Mardoheu prin intermediul famenului Hatac. „Hatac a venit și a spus Esterei cuvintele lui Mardoheu. Estera a însărcinat pe Hatac să se ducă să spună lui Mardoheu: «Toţi slujitorii împăratului și poporul din ţinuturile împăratului știu că este o lege care pedepsește cu moartea pe oricine, fie bărbat, fie femeie, care intră la împărat, în curtea dinăuntru, fără să fie chemat. Numai acela scapă cu viaţă căruia îi întinde împăratul toiagul lui împărătesc de aur. Și eu n-am fost chemată la împărat de treizeci de zile.» Când s-au spus cuvintele Esterei lui Mardoheu, Mardoheu a trimis următorul răspuns Esterei: «Să nu-ţi închipui că numai tu vei scăpa dintre toţi iudeii pentru că ești în casa împăratului. Căci, dacă vei tăcea acum, ajutorul și izbăvirea vor veni din altă parte pentru iudei, și tu și casa tatălui tău veţi pieri. Și cine știe dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie?» Estera a trimis să spună lui Mardoheu: «Du-te, strânge pe toţi iudeii care se află în Susa și postiţi pentru mine… și, dacă va fi să pier, voi pieri.» Mardoheu a plecat și a făcut tot ce-i poruncise Estera” (Estera 4:9-17).

Prin intervenția ei la împărat, întinzându-i-se toiagul ca semn că este primită, Estera scapă viața întregului popor.

Ah! Ce lucru extraordinar a făcut Estera — și-a riscat viața, iar întreg poporul a fost salvat. Cu siguranță, Dumnezeu putea interveni și altfel, dar Estera, alegând să se implice, a fost parte a acestei minuni.

Astăzi, Dumnezeu îți dă privilegiul de a face parte din minunea răspândirii Evangheliei ca și tu să ai experiențe cu El. Dacă nu o vei face tu, o vor face alții — „pietrele vor vorbi”.

Provocare: Ia cu tine azi o carte despre Isus (poate fi Calea către Hristos) și fii gata să o oferi cuiva.

P.S.: Provocare: Dacă nu ai citit încă această carte extraordinară, Calea către Hristos, fă-o. Te vei îmbogăți pur și simplu. O găsești și în aplicația E.G.W. Writings, audio.

Un an de rugăciune și actiune
Un an de rugăciune și actiune
Vei trăi cu adevărat fericirea exprimată în cuvintele pe care le găsești în devoțional abia atunci când vei înțelege cu adevărat textul: „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Și, doar înțelegând iubirea nemăsurată ascunsă în cuvintele acestui îndemn, vei putea simți cu adevărat dorința acută de a practica, de a îngloba în viața ta, îndemnurile devoționalului. Fiecare devoțional este un restart pentru fiecare zi - „trăiește fiecare zi, nu aștepta o zi ca să trăiești”. Caută să-ți amintești pe parcursul zilei ceea ce citești dimineața, păstrând astfel neîncetat legătura cu Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor